Μαξίμου: Αβάσιμα τα σενάρια για παράταση του lockdown ως τις 25 Απριλίου

Μαξίμου: Αβάσιμα τα σενάρια για παράταση του lockdown ως τις 25 Απριλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:59 Δημιουργία 24/03/21, 20:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τα σενάρια διακινούνται στη σκιά των αλλεπάλληλων ρεκόρ κρουσμάτων, διασωληνωμένων και εισαγωγών - Από 1η Απριλίου η λειτουργία των δύο mega εμβολιαστικών κέντρων σε Περιστέρι-Ελληνικό - Θα προστεθούν συνολικά 96 νέες γραμμές

Αβάσιμα χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τα σενάρια, που κάνουν λόγο για απόφαση παράτασης του lockdοwn έως τις 25 Απριλίου.

Τα σενάρια αυτά διακινούνται εν μέσω αλλεπάλληλων αρνητικών ρεκόρ κρουσμάτων, διασωληνωμένων και εισαγωγών, ενώ στα νοσοκομεία επικρατούν εμπόλεμες συνθήκες, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως ενδέχεται να καταγραφεί και νέα «εκτίναξη» μολύνσεων τις προσεχείς ημέρες.

Σημειώνεται πως με βάση τα στοιχεία του τελευταίου 24ώρου, ο αριθμός των διασωληνωμένων «αγγίζει» τους 700 και είναι ο υψηλότερος από την αρχή της πανδημίας, ενώ την Τετάρτη ανακοινώθηκαν επιπλέον 3.062 περιπτώσεις Covid και 67 νέοι θάνατοι, με το Rt για την περιφέρεια να παραμένει στο 1.02.

Επισημαίνεται ότι την 1η Απριλίου αρχίζουν τη λειτουργία τους τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό.

Τα δύο κέντρα θα διαθέτουν 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισκέφθηκαν τα δύο εμβολιαστικά κέντρα το απόγευμα της Τετάρτης.

«Σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου, τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και την επιτροπή εμβολιασμών, ετοιμάστηκαν και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα. Η συνεργασία μας και με τους δύο Δήμους είναι εξαιρετική. Συνολικά, 96 νέες γραμμές θα προστεθούν σταδιακά στο εμβολιαστικό δυναμικό των τεσσάρων mega εμβολιαστικών κέντρων, ανάλογα με τη ροή του εφοδιασμού των εμβολίων», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο σύνολο των εμβολιασμών όταν θα έχουμε και τα αντίστοιχα εμβόλια. Αυτή τη στιγμή, όλα δείχνουν ότι πηγαίνουν πολύ καλά κι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά από την Επιτροπή κι από την task force των εμβολιασμών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε