Κορονοϊός: Με το βλέμμα στον ιδιωτικό τομέα η στρατηγική Μαξίμου

Κορονοϊός: Με το βλέμμα στον ιδιωτικό τομέα η στρατηγική Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:27 Δημιουργία 15/03/21, 13:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο, βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του Μεγάρου Μαξίμου κόντρα στην πανδημία, η οποία βρίσκεται σε στάδιο κορύφωσης, με το ΕΣΥ να πιέζεται ασφυκτικά.

Αυτό το μήνυμα εστάλη στην τακτική σύσκεψη για την πορεία του ιού στη χώρα μας, που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου την Καθαρά Δευτέρα, υπό τον πρωθυπουργό/

Όπως γνωστοποίησε το Μαξίμου, «στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, για αργή αποκλιμάκωση της έξαρσης της πανδημίας και ασφυκτικές πιέσεις στο ΕΣΥ κάνουν λόγο οι ειδικοί, χτυπώντας «καμπανάκι» για τα κορονο-πάρτι και τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται στις διαδηλώσεις, αλλά εκπέμποντας αισιόδοξα μηνύματα για την επιδημιολογική εικόνα κατά τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου τριμήνου ανήλθεο αριθμός των διασωληνωμένων.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή ανακοινώθηκαν 1.626 νέα κρούσματα, με σημαντικά μικρότερο αριθμό τεστ σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες, ενώ οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ αυξήθηκαν στους 546, με τους ημερήσιους θανάτους να φτάνουν τους 53.

Αν σου άρεσε κάνε