Φ. Γεννηματά: Όξυνση, πόλωση και διχασμός από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Φ. Γεννηματά: Όξυνση, πόλωση και διχασμός από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:03 Δημιουργία 13/03/21, 13:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγης, Φώφη Γεννηματά, σε ότι αφορά στα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών, δηλώνοντας πως «είναι επιλογή της κυβέρνησης, στην οποία ανταποκρίνεται η αξιωματική αντιπολίτευση με όξυνση, πόλωση και διχασμό. Είναι μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση».

Μιλώντας στο OPEN, συμπλήρωσε πως από αυτό «εξυπηρετείται και η αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει να προτείνει απολύτως τίποτα για τα πολύ μεγάλα προβλήματα της χώρας, αυτά που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα παίζουν με τη φωτιά. Αυτή η όξυνση, η πόλωση και ο διχασμός μπορούν καταστρέψουν τη χώρα στην κατάσταση που βρισκόμαστε», τονίζει.Πρόσθεσε πως οι εικόνες των προηγούμενων ημερών «ήταν ανατριχιαστικές και απολύτως καταδικαστέες. Προσβάλουν κάθε δημοκράτη πολίτη».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή στη Βουλή για τα πρωτοσέλιδα του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 που το συνέδεαν με την 17Ν, η κ. Γεννηματά με αιχμηρό τρόπο σχολίασε πως «είναι δυνατόν να συνεργάζεται τόσα χρόνια ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, που ήταν ο άνθρωπος ο οποίος διακινούσε όλα αυτά και κατηγορούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Λαλιώτη για τη 17Ν και τώρα κάνει ότι δεν θυμάται πως ήταν αγκαλιά, χέρι, χέρι μέχρι πριν από ένα χρόνο. Και τώρα βγαίνει και λέει σαν να έχει ξεχάσει ο ελληνικός λαός, ότι ο κ. Καμμένος, ο κυβερνητικός συνεταίρος του, τα έλεγε όλα αυτά;».

Για την πανδημία η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης, επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματος για άνοιγμα που θα βασίζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα και όχι lockdown ακορντεόν, όπως είπε. Όσον αφορά την οικονομία, η ίδια δήλωσε πως «η κυβέρνηση στηρίζει μόνο τους πολύ μεγάλους και τους πολύ λίγους. Άφησε τις τράπεζες ασύδοτες να στηρίζουν μόνο τους καλούς, μεγάλους πελάτες και δεν έχει φτάσει η ρευστότητα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι στενάζουν. Πνίγονται οι άνθρωποι αυτοί και αντί να τους δώσει σωσίβιο, τους κρατά απλώς το κεφάλι έξω από το νερό».

Αν σου άρεσε κάνε