Lockdown: Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Β. Κικίλιας

Lockdown: Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Β. Κικίλιας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:45 Δημιουργία 02/03/21, 13:06

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας αύριο, Τετάρτη κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, τη στιγμή που το σκληρό lockdown στην Αττική δεν έχει ακόμη αποδώσει, με το ιικό φορτίο στην πρωτεύουσα να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το ΕΣΥ να πιέζεται ασφυκτικά και τις μεταλλάξεις του ιού να δυσκολεύουν περαιτέρω την «εξίσωση» της διαχείρισης της κορύφωσης, όπως όλα δείχνουν, του τρίτου κύματος.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου επί τάπητος παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων ως προς τη μετάδοση του ιού.

Παράλληλα, εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, ενώ συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι σε χθεσινές δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδειξε» σε παράταση του lockdown έως τις 16 Μαρτίου, κάνοντας παράλληλα λόγο για άνοιγμα αγοράς και εκπαίδευσης με «έξυπνα μέτρα».

Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα και το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος θα παρουσιάσει και το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επίταξη ιδιωτικών κλινικών για μεταφορά των μη COVID ασθενών, καθώς και για αυστηροποίηση ελέγχων.

Την ίδια ώρα, άλλες αναφέρουν ότι ενδέχεται να ανακοινωθούν περιορισμοί ως προς τις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα, τη στιγμή που οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το lockdown δεν εφαρμόζεται σωστά, ενώ ο συγχρωτισμός στα σπίτια είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος τη δεδομένη στιγμή.

Αν σου άρεσε κάνε