Ούτε «βήμα» πίσω η κυβέρνηση για το ζήτημα Κουφοντίνα

Ούτε «βήμα» πίσω η κυβέρνηση για το ζήτημα Κουφοντίνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:10 Δημιουργία 01/03/21, 14:07

Απολύτως ξεκάθαρη είναι η κυβερνητική «γραμμή» ως προς το ζήτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, με τον πρωθυπουργό να μην κάνει βήμα πίσω όσον αφορά την αποδοχή των αιτημάτων του καταδικασμένου σε ισόβια τρομοκράτη.

«Είναι προφανές πως ο καταδικασμένος για έντεκα δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητεί προνομιακή μεταχείριση, εκτός του πλαισίου του νόμου», δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Εκβιάζει, με απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του» σημείωσε, τονίζοντας πως η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε και εκδικείται. «Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Κι αυτό θα πράξει», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με την κυρία, Πελώνη, «ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες κι άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του».

Όπως συμπλήρωσε η ίδια, «οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία» ανέφερε.

Ο Κουφοντίνας «ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, παρ' ότι έχει αυτό το δικαίωμα από την έννομη τάξη. Θα μπορούσε να σταματήσει την απεργία πείνας και να ασκήσει ένδικα μέσα». «Η Πολιτεία δεν συναλλάσσεται με καταδίκους» τόνισε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση οι φυλακές Κορυδαλλού αποσυμφορούνται και πως κανένας βαρυποινίτης δεν μεταφέρεται πλέον εκεί.

Αν σου άρεσε κάνε