Επικοινωνιακό restart από Μέγαρο Μαξίμου

Επικοινωνιακό restart από Μέγαρο Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:48 Δημιουργία 01/03/21, 07:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Το επικοινωνιακό restart, μετά από την υπόθεση Λιγνάδη που κυριάρχησε στο δημόσιο διάλογο τις τελευταίες εβδομάδες, θα επιδιώξει η κυβέρνηση με αφορμή και την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη, η οποία έγινε για προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, οι προσωπικοί λόγοι που επικαλείται ο καθηγητής Ταραντίλης στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό είναι υπαρκτοί και αυτοί είναι η αιτία που έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει.

Παράλληλα, όμως, το τελευταίο διάστημα και ο ίδιος ένιωθε πως η πίεση που δεχόταν από τις ίδιες τις αυξημένες υποχρεώσεις ενός κυβερνητικού εκπροσώπου, ήταν μεγάλη και είχε εκφράσει τους προβληματισμούς του για το εάν θα μπορούσε να συνεχίσει σε στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες δεν μετείχε στις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και τη θέση του είχε καταλάβει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος, κυρία Αρ. Πελώνη.

Στην κυβέρνηση δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν από την είδηση της παραίτησης, αλλά κανείς δεν θεώρησε ότι πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό θέμα. Τα τηλέφωνα από νωρίς χθες το μεσημέρι (όταν δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης) πήραν «φωτιά» και μόλις τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εξήγησαν σε υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ το κλίμα των τελευταιών ημερών, το κλίμα αποκαταστάθηκε.

Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα καλύψει προσωρινά η κυρία Πελώνη, καθώς αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το αμέσως προσεχές διάστημα (οικονομία, πανδημία, ελληνοτουρκικά) «απαιτούν» τη θέση αυτή να την αναλάβει ένα «αμιγώς» πολιτικός στέλεχος υψηλού κύρους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την περίοδο η κυβέρνηση έχει μπροστά της την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας, τη δύσκολη εξίσωση στην οικονομία αλλά και - πολύ πρόσφατα – τη διαχείριση της υπόθεσης Κουφοντίνα.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, η «γραμμή» είναι απολύτως ξεκάθαρη, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω και να αποδεχθεί τα αιτήματα του καταδικασμένου σε ισόβια τρομοκράτη.

Άλλωστε, η κυβέρνηση δείχνει το δρόμο της Δικαιοσύνης και αρνείται σταθερά να ενδώσει στον εκβιασμό του Κουφοντίνα και των υποστηρικτών του. Η άμεση αντίδραση δε, στην παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχθεί τα αιτήματα του Κουφοντίνα, αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. «Σε ένα κράτος δικαίου» - τονίστηκε στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου - «ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ. Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει». «Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση, όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης», κατέληξε η ίδια ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε