Μεταναστευτικό: Απάντηση Μηταράκη σε Ηλιόπουλο για τα περί «απάτης» της ΝΔ

Μεταναστευτικό: Απάντηση Μηταράκη σε Ηλιόπουλο για τα περί «απάτης» της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:32 Δημιουργία 18/02/21, 19:14

Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να ασκεί κριτική στο μεταναστευτικό μετά την καταστροφική πολιτική της περιόδου 2015-2019, επισήμανε ο Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε δηλώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του μίλησε για «απάτη» της ΝΔ, που «ενώ προεκλογικά έλεγε ότι δεν θα δεχτεί να μετατραπούν τα νησιά σε αποθήκες ψυχών, σκοπεύει να μετατρέψει τα νησιά σε μια μεγάλη φυλακή».

«Οι πολίτες τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική έχει μειώσει δραστικά τις ροές, έχει κλείσει δεκάδες δομές, έχει αποσυμφορήσει ουσιαστικά τα νησιά», απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης με ανακοίνωσή του και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο δεν μετατρέπει τα νησιά σε αποθήκες ψυχών, αλλά αντίθετα ο συνδυασμός φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνσης διαδικασιών εγγυάται την ελάχιστη παραμονή αιτούντων άσυλο στα νησιά».

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης διέψευσε τις καταγγελίες Ηλιόπουλου ότι οι κλειστές δομές δεν θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια, διευκρινίζοντας ότι «έχει ήδη εγκριθεί η σχετική χρηματοδότηση και δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Αν σου άρεσε κάνε