«Γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ» η ΝΔ, σύμφωνα με την Γεννηματά

«Γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ» η ΝΔ, σύμφωνα με την Γεννηματά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 11/02/21, 15:12

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για αντιφατικά μέτρα που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και για ανεπαρκή στήριξη στην οικονομία εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας για ένα «εκρηκτικό μείγμα».

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», αυτοσχεδιάζει και τρέχει πίσω από την πανδημία. Μάλιστα σημείωσε πως μέσα στην αλαζονεία η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άκουγε τις «καμπάνες» αλλά κατάφερε με τις παρεμβάσεις της να διχάσει ακόμα και τους επιστήμονες.

Συνέχισε τα βέλη, με αφορμή και το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία. «Κολλάει ο ιός αν είσαι έξω από μαγαζί με άλλους ανθρώπους, αλλά δεν κολλάει αν ένας στρατός παραγόντων της Ν. Δ. τρώει με τον Πρωθυπουργό. Κολλάει σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν κολλάει στην Πάρνηθα, τα Τρίκαλα ή την Ικαρία. Πρόστιμα παντού για τον λαό. Αλλά κανένα πρόστιμο για υπουργούς και στελέχη της ΝΔ που παραβιάζουν τα μέτρα. Είδαμε να αισθάνεστε υπεράνω του νόμου» είπε.

Μιλώντας στη Βουλή η πρόεδρος τους Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως αρνείται να αναλάβει την δική του ευθύνη για τα αλλεπάλληλα λάθη. Παράλληλα μίλησε για αντιφατικές δηλώσεις υπουργών, ενώ σημείωσε πως η συσκότιση των δεδομένων βάσει των οποίων η κυβέρνησή λαμβάνει τις αποφάσεις για επιβολή περιορισμών, δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες και ενισχύει τις θεωρίες συνωμοσίας.

Συνεχίζοντας τα πυρά σημείωσε «ο αυταρχισμός του κ. Πρωθυπουργού ενδυναμώνει και συντηρεί και την ανασφάλεια και τον θυμό. Βρήκε βέβαια σωσίβιο για άλλη μια φορά στον κ.Τσίπρα, με τις προκλητικές και ανεύθυνες δηλώσεις του για το ρίσκο από τις πορείες». Προσέθεσε δε πως γίνεται μια προσπάθεια συμψηφισμού των λαθών και παραλείψεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε «ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλλει»

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υπογράμμισε πως : με την επιλογή αυτή η κυβέρνηση, σκόπιμα διασπά το μέτωπο της πλειοψηφίας που θέλει φύλαξη των πανεπιστημίων αλλά όχι αυτού του τύπου. Μετατρέπει το ερώτημα «φύλαξη ή ασυδοσία» στο «αστυνομία ή όχι αστυνομία». Επιτρέπει έτσι σε αυτούς που θέλουν τα πανεπιστήμια να παραμείνουν ξέφραγο αμπέλι να «κρυφτούν» πίσω από το «όχι στην αστυνομία».

Μίλησε για έναν συγκρουσιακό νόμο που κατατέθηκε χωρίς ουσιαστικό διάλογο και επιδίωξη συναίνεσης, την ώρα μάλιστα που τα Πανεπιστήμια δεν λειτουργούν με δια ζώσης διδασκαλία λόγω της πανδημία και οι φοιτητές δεν είναι εκεί. Όπως σημείωσε το Κίνημα Αλλαγής λέει «Ναι στη φύλαξη, όχι στην αστυνομοκρατία. Ναι στην αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Όχι στα αστυνομικά τμήματα μέσα στο Πανεπιστήμιο. Όχι στους αστυνομικούς με γκλοπ και χειροπέδες μέσα στις σχολές. Όχι στις κάμερες μέσα στην τάξη και στην παρακολούθηση με drones» και αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε νέα γενναία μέτρα και όχι ημίμετρα στην οικονομία. Ειδικότερα ανέφερε :

-Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι για μήνες να ζουν με 534 ευρώ, όταν οι υποχρεώσεις τους τρέχουν. Αυξήστε την αποζημίωση σε όσους είναι σε αναστολή εργασίας στο 100% του μισθού τους με όριο τα 1.000 ευρώ.

-Δεν μπορεί οι επαγγελματίες να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, όπως κυνικά τους ζήτησε ο αρμόδιος υπουργός. Είναι ανάγκη να πάρουν ανάσα η εστίαση και το λιανεμπόριο. Πρότεινε μεταξύ άλλων : Να μην επιστραφεί το 70% των προκαταβολών. Να γίνει ρύθμιση και κούρεμα κατά 30% των υποχρεώσεων τους. Να επιδοτηθούν κατά 100% οι ασφαλιστικές εισφορές όταν ανοίξουν, για να αποφευχθεί εκτόξευση της ανεργίας.

-Δεν μπορεί να μένουν οι αγρότες εκτός των μέτρων. Καλύψτε με επίδομα ανεργίας για όσο διαρκεί η πανδημία τους εγγεγραμμένους μακροχρόνια ανέργους.

Αν σου άρεσε κάνε