Επίθεση Σκέρτσου σε Κατρούγκαλο περί «fake news για τον εμβολιασμό»

Επίθεση Σκέρτσου σε Κατρούγκαλο περί «fake news για τον εμβολιασμό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 04/02/21, 21:03

Να ανακαλέσει τα περί «fake news» σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα που του απέδωσε χθες, ζήτησε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στη Βουλή αλλά και μέσω Twitter, από τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Απαντώντας στον Γ. Κατρούγκαλο, ο κ. Σκέρτσος επισημαίνει ότι στις 31/1/2021 είχε αναφερθεί σε ανάρτησή του στον «ημερήσιο ρυθμό εμβολιασμών που υπερβαίνει πλέον κατά μέσο όρο (7ήμερος κυλιόμενος δείκτης) τις 15.500 ημερησίως και μας κατατάσσει στη 5η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάζεται καθημερινά».

Μάλιστα, ο υφυπουργός παραθέτει εκ νέου την πηγή των δεδομένων που «τεκμηριώνουν την τοποθέτησή του και συγκεκριμένα την έγκυρη βάση δεδομένων Our world in data που στις 30/1 εμφάνιζε την Ελλάδα στη 5η θέση στην ΕΕ των 27. Στην ίδια θέση μάλιστα παρέμενε η χώρα μας με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ίδιας πηγής».

«Η διαφορά του συγκεκριμένου δείκτη με το συνολικό ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών – με το οποίο εσείς τον συγχέετε ελπίζω από άγνοια και όχι από σκοπιμότητα στις αναφορές σας- είναι ότι καταγράφει το ποσοστό εμβολιασμών που πραγματοποιούνται σε ημερήσια βάση σε κάθε χώρα» αναφέρει στην απάντησή του προς τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκέρτσος.

«Η σπουδή σας λοιπόν για απόδοση fake news προς εμένα καταρρίπτεται και σας παρακαλώ να ανακαλέσετε. Η εμβολιαστική εκστρατεία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν επιτρέπει καμία απολύτως μικροπολιτική διαχείριση ή παραπληροφόρηση από κανέναν. Πιστεύω και υπερασπίζομαι το διάλογο και την κριτική στην κυβέρνηση, αρκεί να στηρίζεται στην αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα. Δε θα σας υποδείξω εγώ πως να κάνετε αντιπολίτευση αλλά σίγουρα μπορείτε και αξίζουμε όλοι κάτι καλύτερο από αυτό», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε