«Μπλοκ» της αντιπολίτευσης κατά της απαγόρευσης διαδηλώσεων

«Μπλοκ» της αντιπολίτευσης κατά της απαγόρευσης διαδηλώσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 26/01/21, 12:12

Σωρεία επιθέσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά από την απόφαση για την απαγόρευση διαδηλώσεων άνω των 100 ατόμων σε όλη την Ελλάδα έως και την 1η Φεβρουαρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η αυτονόητη τήρηση των μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού «δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις».

«Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδίδει σε δήθεν εισηγήσεις της Επιτροπής τη δική της πολιτική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «για πολλοστή φορά διαψεύδεται, αφού ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, «είναι πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της» κυβέρνησης σε μια περίοδο που όπως αναφέρεται, «υλοποιεί σωρηδόν μέτρα που προκαλούν δικαιολογημένες αντιδράσεις, όπως το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας».

«Όλα τα υπόλοιπα περί προστασίας της δημόσιας υγείας είναι παραμύθια, όταν η κυβέρνηση με δική της ευθύνη δεν έχει εξασφαλίσει τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, μέσα μεταφοράς κ.α και όταν πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι συγκεντρώσεις δεν ευθύνονται για τη διάδοση του ιού, αφού οι πρώτοι που τηρούν τα μέτρα προστασίας είναι αυτοί που τα διεκδικούν».

Η Ελληνική Λύση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υπό καθεστώς πανικού από την ανικανότητα της να διαχειριστεί την πανδημία,προβαίνει σε κατασταλτικά μέτρα.

«Αφού έκλεισε τις Εκκλησίες, απαγόρευσε τους θρησκευτικούς εορτασμούς και τις εθνικές παρελάσεις, τώρα απαγορεύει και τις συναθροίσεις», αναφέρει η Ελληνική Λύση και ρωτά την κυβέρνηση εάν θα τολμήσει «να συλλάβει όσους παραβούν το νόμο, ή η σκληρότητα της εξαντλείται σε ιερείς, πιστούς και νεωκόρους»;

Από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Γιώργος Λογιάδης, καταδίκασε το μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων και κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό ότι «κρύβεται» πίσω από τον αρχηγό της Αστυνομίας.

«Προσωπικά, μου θυμίζει – ήμουν 16 ετών τότε – το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Ντροπή» ανέφερε ο κ. Λογιάδης.

Αν σου άρεσε κάνε