Ελληνοτουρκικά: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την κριτική Σαμαρά στην κυβέρνηση

Ελληνοτουρκικά: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την κριτική Σαμαρά στην κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 24/01/21, 16:27

Πολιτική ομηρία του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Σαμαρά,, η οποία εξηγεί και την έλλειψη σαφούς στρατηγικής από την κυβέρνηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διαπίστωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης,

Ο κ. Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, έκανε αυτήν την αναφορά σχολιάζοντας την διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού από την κυβέρνηση σχετικά με την έναρξη τοων διερευνητικών με την Τουρκία.

Ο βουλευτής, πρόσθεσε επίσης ότι «ο ακροδεξιός Σαμαράς, με τον διχαστικό λόγο όταν ήταν αντιπολίτευση η ΝΔ, εναντιώνεται στον διάλογο με την Τουρκία και στην προσπάθεια ανεύρεσης μιας ειρηνικής λύσης. Ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ακόμη, ότι με το άνοιγμα της αγοράς θα έπρεπε να είχαν ληφθεί όλες οι αναγκαίες πρόνοιες ώστε να μη φουντώσει η πανδημία.»

Οι «έντονες διαφωνίες» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι εξάλλου,σύμφωνα με τον Παύλο Χρηστίδη του ΚΙΝΑΛ, ο λόγος που ο πρωθυπουργός αρνήθηκε, όπως υποστηρίζει, τη διαμόρφωση κοινής εθνικής γραμμής.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε: «Τώρα γίνεται ξεκάθαρο γιατί αρνήθηκε ο κύριος Μητσοτάκης τη διαμόρφωση της κοινής εθνικής γραμμής, με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να πορεύεται η χώρα χωρίς αυτήν. Γιατί υπήρχαν έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας», καταλήγει ο Π. Χρηστίδης.

Αν σου άρεσε κάνε