Ηχηρό μήνυμα Δένδια προς την Τουρκία: Και στα ανατολικά της Κρήτης η επέκταση των χωρικών υδάτων

Ηχηρό μήνυμα Δένδια προς την Τουρκία: Και στα ανατολικά της Κρήτης η επέκταση των χωρικών υδάτων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:40 Δημιουργία 19/01/21, 12:03

Ηχηρό μήνυμα κατά των βλέψεων της Τουρκίας για «γκριζάρισμα» του Αιγαίου εν όψει των διερευντηικών επαφών της Αθήνας και της Άγκυρας που είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, έστειλε την Τρίτη από τη Βουλή ο Νίκος Δένδιας.

Ειδικότερα, μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την επέκταση της κυριαρχίας στην Ελλάδα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη όταν θα γίνει θα συμπεριλάβει και το ανατολικό τμήμα, και όχι μόνο το νότιο.

Απαντώντας σε σχετικές παρατηρήσεις του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Κατρούγκαλου, ο κ. Δένδιας είπε πως «για το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στην Κρήτη έχει τοποθετηθεί εδώ και πολλούς μήνες ο πρωθυπουργός, και φυσικά περιλαμβάνεται και το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης».

Ο ΥΠΕΞ εξήρε και την ομόθυμη στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις προκαλείται για πρώτη φορά από το 1947 «επέκταση του εθνικού χώρου κατά 10.079 τ. χλμ. και αν προσθέσουμε το κλείσιμο των κόλπων, η επέκταση υπερβαίνει τα 13.000 τ. χλμ. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι το σύνολο της χώρας είναι 135.0000 τ. χλμ. αντιλαμβάνεται το μέγεθος της έκτασης».

Αν σου άρεσε κάνε