Τσαβούσογλου: Παράθυρο σε «καλύτερο διάλογο» με Δένδια τις επόμενες εβδομάδες

Τσαβούσογλου: Παράθυρο σε «καλύτερο διάλογο» με Δένδια τις επόμενες εβδομάδες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:14 Δημιουργία 08/01/21, 08:30

Για «καλύτερο διάλογο» με την Ελλάδα έκανε λόγο ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας πως η Τουρκία εργάζεται πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «προσωπικό φίλο» του τον Νίκο Δένδια.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επεσήμανε πως τις επόμενες εβδομάδες ετοιμάζεται να «χτίσει» διάλογο με τον Έλληνα ομόλογό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πορτογαλία, ο ίδιος σημείωσε πως «υπάρχει ένα ανοιχτό παράθυρο για να έχουμε έναν καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα. Ο Έλληνας υπουργός είναι προσωπικός μου φίλος και τις επόμενες εβδομάδες θα δημιουργήσουμε έναν διάλογο μαζί του και στα πλαίσια αυτά είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας με την Ε.Ε.».

Πάντως, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αγκούστο Σάντος Σίλβα, τήρησε σκληρή γραμμή στο ζήτημα του Κυπριακού.

«Στην Κύπρο θα είναι χάσιμο χρόνου να συζητήσουμε για ομοσπονδιακή λύση. 52 χρόνια το συζητήσαμε αυτό και είμαι σίγουρος πως δεν θα βρούμε λύση με συνομιλίες άλλων 52 ετών. Αυτό δεν θα συμβεί όχι επειδή δεν το θέλει η Τουρκία ή οι Τουρκοκύπριοι αλλά επειδή οι ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να μοιραστούν τίποτα», δήλωσε.

Αν σου άρεσε κάνε