Παρουσία Ιερώνυμου στην ορκωμοσία των υπουργών, εν μέσω έντασης με την κυβέρνηση

Παρουσία Ιερώνυμου στην ορκωμοσία των υπουργών, εν μέσω έντασης με την κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 05/01/21, 09:57

Εν μέσω του αλαλλούμ που επικρατεία από χθες στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εν τέλει θα παραστεί στην ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ, ενώ κλιμακώνεται η ένταση με το Μέγαρο Μαξίμου για το κλείσιμο των ιερών ναών αύριο, Θεοφάνεια.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αρχιεπισκοπής, μητροπολίτης Αθηναγόρας, το πρωί της Τρίτης στο ΣΚΑΪ, ο κ. Ιερώνυμος θα παραστεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11:00 για τον πρώτο γύρο της ορκωμοσίας των υπουργών και στη συνέχεια θα αποχωρήσει από την τελετή.

Μιλώντας για τη στάση της Εκκλησίας αύριο, Θεοφάνεια, και σχολιάζοντας το τι θα κάνει η ΔΙΣ σχετικά με την απαγόρευση λειτουργίας των ιερών ναών, ο κ. Αθηναγόρας σχολίασε απλά πως «η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας».

Σημειώνετα πως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως είναι «αστειότητες τα περί κόντρας Εκκλησίας – Πολιτείας ποιος έχει το πάνω χέρι... Εδώ είναι να μη γίνει το κακό. Δε θέλω να πιστέψω ότι η Εκκλησία και ειδικά ο Μακαριότατος θα έπαιρναν την ευθύνη λέγοντας στους πιστούς "ελάτε στις εκκλησίες" και αφήνοντας τους να συρρεύσουν».

Αν σου άρεσε κάνε