Κ. Μητσοτάκης: Σήμερα θα φανεί η αξιοπιστία της ΕΕ

Κ. Μητσοτάκης: Σήμερα θα φανεί η αξιοπιστία της ΕΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:05 Δημιουργία 10/12/20, 13:53

Στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής τίθεται το ζήτημα της αξιοπιστίας της Ένωσης απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας προς Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Πέμπτης, προσερχόμενος στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σε σχόλιο του για τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «σήμερα θα φανεί η αξιοπιστία της ΕΕ», υπενθυμίζοντας πως στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής είχε αποφασιστεί από τα κράτη-μέλη ότι στην περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά θα υπήρχαν συνέπειες. Η ημερομηνία λήψης των σχετικών αποφάσεων είναι το σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Τώρα θα φανεί, αν η Ευρώπη είναι αξιόπιστη ως προς αυτά που η ίδια αποφασίζει» πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα οικονομικά θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο, την έγκριση του προϋπολογισμού και το Ταμείου Ανάκαμψης απέναντι στην κρίση του κορονοϊού.

«Η συμβιβαστική πρόταση που θα τεθεί επί τάπητος κινείται στη σωστή κατεύθυνση» ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα πως το ζήτημα θα λήξει σήμερα.

Υπενθύμισε πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη που κατέθεσε το σχέδιο αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Είναι σημαντικό τα χρήματα από το Ταμείο να πέσουν στις πραγματικές οικονομίες της Ευρώπης», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε