Επίθεση Παππά κατά της κυβέρνησης για τις ΜΕΘ

Επίθεση Παππά κατά της κυβέρνησης για τις ΜΕΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:12 Δημιουργία 20/11/20, 13:52

Στις κυβερνητικές ευθύνες για τη μη προετοιμασία της χώρας ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας, τις οποίες «καταγράφουν ακόμα και φιλοκυβερνητικές γραφίδες, σημειώνοντας ότι τα μολύβια κατέβηκαν από τον Μάιο», αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στο Open, αναφέρθηκε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, η οποία απορρίφθηκε από τον κ. Μητσοτάκη, και ευχήθηκε, όπως είπε, «να απομακρυνθεί η κυβέρνηση, υπό το βάρος των τραγικών εξελίξεων, από αποκρουστικές λογικές, που θεωρούν τις ΜΕΘ “πεταμένα λεφτά”, όπως είχε πει ο ανεκδιήγητος κ. Πέτσας, ή ότι το σύστημα υγείας “πρέπει να είναι ιδιωτικό”, σύμφωνα με την κυρία Ξαφά».

Ο κ. παππάς συμπλήρωσε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές φωνάζουν πως το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όρια του και απαιτείται ενίσχυσή του, ενώ, όπως δήλωσε, «πλέον, όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι στους καιρούς των μεγάλων κρίσεων ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να μας βγάλει από τις κρίσεις».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι «η κοινωνία και η οικονομία στενάζουν» και πως «οι κύριοι Στουρνάρας και Βρούτσης είναι εκτός πραγματικότητας».

Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχθεί τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και να «καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων με βάση τη σύμβαση εργασίας κάθε εργαζόμενου και να επεκτείνει ένα έκτακτο εισόδημα στα νοικοκυριά που έχουν ευάλωτα μέλη».

Αν σου άρεσε κάνε