Σε επικίνδυνα «μονοπάτια» η χώρα πριν καν έρθει ο χειμώνας - Νέα μέτρα ενόψει

Σε επικίνδυνα «μονοπάτια» η χώρα πριν καν έρθει ο χειμώνας - Νέα μέτρα ενόψει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:44 Δημιουργία 22/10/20, 08:30

«Μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια» είναι το προειδοποιητικό μήνυμα που εκπέμπουν οι κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας μας, «διαβάζοντας» το μαύρο ρεκόρ των 865 κρουσμάτων σε μόλις ένα 24ωρο και μάλιστα ενώ διανύουμε ακόμη τον Οκτώβριο, υπό θερμοκρασίες φθινοπώρου.

Με τους ειδικούς να κρούουν καμπανάκι για πάνω από 1.000 κρούσματα ημερησίως, αν η κατάσταση διατηρηθεί τόσο επιβαρυμένη, στο Μαξίμου προσανατολίζονται προς τη λήψη μέτρων ανάλογα με τα αντίστοιχα, που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις: μάσκα παντού και νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Να σημειωθεί ότι από αύριο, Παρασκευή τίθεται σε ισχύ ακόμη ένα τοπικό lockdown. Μετά την Κοζάνη, η Καστοριά βάφτηκε «κόκκινη», περνώντας στο επίπεδο 4 στον χάρτη επικινδυνότητας. Ταυτόχρονα, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες και Ιωάννινα πέρασαν στο τρίτο επίπεδο, όπου συνεπάγεται και αυστηροποίηση των μέτρων.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει πως η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ο κυρίαρχος στόχος, γι΄αυτό και θα λάβει όσα μέτρα κριθούν αναγκαία, πάντα σε συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους της χώρας μας.

Σήμερα, Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστούν τα περαιτέρω μέτρα, κυρίως για όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 3, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Αττική, όπως και η Θεσσαλονίκη.

Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εξετάζεται το λουκέτο στην εστίαση πριν τα μεσάνυχτα. Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας έχει ως κύριο στόχο την αποφυγή συνωστισμού σε πλατείες και πάρκα.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές ανακοινώσεις είναι πιθανό να γίνουν και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αν θα απευθυνθεί στους πολίτες με τηλεοπτικό μήνυμα.

Το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί ειδικά στις πιο επιβαρυμένες περιοχές.

Τέλος, στόχος είναι να βρίσκονται στον δρόμο όλες οι υπηρεσίες ελέγχου, προκειμένου να εντοπίζονται όσες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν με βάση τους κανόνες.

Αν σου άρεσε κάνε