Κοντονής: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να εγκλωβίσει τη ΝΔ και έκλεινε το μάτι στη Χ.Α.

Κοντονής: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να εγκλωβίσει τη ΝΔ και έκλεινε το μάτι στη Χ.Α.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:09 Δημιουργία 20/10/20, 14:56

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε εκ νέου ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, που διαγράφηκε πρόσφατα από το κόμμα της Κουμουνδούρου, ύστερα από τον σάλο που επικράτησε με τον Ποινικό Κώδικα, στον απόηχο της απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Εvening Report» του Action 24 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να εγκλωβίσει τη ΝΔ, γι' αυτό και αγκαλιάστηκε με τους ΑΝ.ΕΛ και «έκλεινε το μάτι» στην Χρυσή Αυγή.

«Δεν παλέψαμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα για να το κάνουν κάποιοι μαγαζί», σημείωσε ο ίδιος αιχμηρά, χαρακτηρίζοντας «προσβλητικές» για την Αριστερά συνομιλίες, σαν αυτή που είχε ο Νίκος Παππάς με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι «ο Τζανακόπουλος δεν είχε καμία δουλειά να πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση».

Μάλιστα, δήλωσε ότι ο ίδιος είχε συγκρουστεί με την Βασιλική Θάνου, γιατί ήθελε παράταση της θητείας της στον Άρειο Πάγο, ενώ για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είπε ότι είχε διαφορές μαζί του ως προς την άσκηση πολιτικής.

Ποινικός Κώδικας: Είχα μιλήσει δημόσια από τον Απρίλιο του 2019

Σχετικά με τις αποκαλύψεις του για τον Ποινικό Κώδικα, οι οποίες οδήγησαν και στο «διαζύγιό» του με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «δεν ψήφισε τον Ποινικό Κώδικα αφού δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία». «Οι πάντες γνώριζαν από μένα ότι ο Ποινικός Κώδικας περιείχε προβληματικές διατάξεις που θα βρίσκαμε μπροστά μας. Είχα μιλήσει δημόσια από τον Απρίλιο του 2019», είπε.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν μίλησε για συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή για τον Ποινικό Κώδικα ίσως τα λάθη έγιναν από επιπολαιότητα.

Σχολιάζοντας δε ότι «η δωροδοκία από κακούργημα έγινε πλημμέλημα», δήλωσε ότι «εμείς λέγαμε ότι θα κάνουμε κεντρική πολιτική την κάθαρση και κάναμε τη δωροδοκία πλημμέλημα με τον ποινικό κώδικα».

«Άθλιο» και «βλακώδες» το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

Στο μεταξύ, ο ίδιος χαρακτήρισε «άθλιο» και «βλακώδες» το πρωτοσέλιδο της Αυγής, λέγοντας ότι «το χειρότερο που έκανε αυτό το πρωτοσέλιδο ήταν να πει ότι υπάρχουν και άλλοι».

Αν σου άρεσε κάνε