Περισσότερο «μαστίγιο» ζητεί η Αθήνα για τις τουρκικές προκλήσεις

Περισσότερο «μαστίγιο» ζητεί η Αθήνα για τις τουρκικές προκλήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:44 Δημιουργία 12/10/20, 13:36

Μήνυμα επαγρύπνησης όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα κι άμεσων αποφάσεων για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας στέλνει η κυβέρνηση, στον απόηχο των τελευταίων κινήσεων της Άγκυρας με την Navtex για την επιστροφή του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο, τορπιλίζοντας τον διάλογο.

Ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου θα τεθούν επί τάπητος οι ενέργειες της Άγκυρας κι ενώ αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σαρλ Μισέλ, οι «απαντήσεις» της κυβέρνησης θα ξεδιπλωθούν τις επόμενες ημέρες.

«Η Τουρκία απέδειξε την αναξιοπιστία της», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η στρατηγική μας δεν αλλάζει, αλλά οι τακτικές κινήσεις μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης και της Παρασκευής θα ξεδιπλωθούν τις επόμενες μέρες. Η Τουρκία απέδειξε την αναξιοπιστία της. Όσοι πίστευαν ότι η Τουρκία εννοεί όσα έλεγε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις αρχές Οκτωβρίου, διαψεύστηκαν. Με τις ενέργειές της σε Βαρώσια και Αιγαίο κάνει το αντίθετο από όσα την καλούσαν τα Συμπεράσματα της Συνόδου. Πρόκειται για σημαντική κλιμάκωση της έντασης. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει πρωτοβουλίες τις οποίες θα δείτε τις επόμενες μέρες», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές, ο ίδιος επεσήμανε ότι αποτελούν μέρος της στρατηγικής μας. «Είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε το νήμα. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης – 16ης Οκτωβρίου», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με δεδομένες τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να περιμένει μέχρι την Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει μέτρα που θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία. «Χρειάζεται περισσότερο μαστίγιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Αν σου άρεσε κάνε