Κ. Μητσοτάκης από Σούδα: Ώρα για διπλωματία στην Αν. Μεσόγειο

Κ. Μητσοτάκης από Σούδα: Ώρα για διπλωματία στην Αν. Μεσόγειο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:15 Δημιουργία 29/09/20, 13:07

Ηχηρό μήνυμα πως «ήρθε η ώρα της διπλωματίας» στην Ανατολική Μεσόγειο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας «συγκρατημένα αισιόδοξος» κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, μετά τη διευρυμένη συνάντηση που είχαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι με την επίσκεψη Πομπέο προστέθηκε ένας ακόμα κρίκος στους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας λόγο για προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Υπογράμμισε δε ότι «η ακραία και αχρείαστη ρητορική» της Τουρκίας δεν βοηθούν, ενώ οι τακτικισμοί της γειτονικής χώρας «φανερώνουν την ανειλικρίνεια των προθέσεων της».

«Προσυπογράφω τη δήλωση του κ. Πομπέο ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μας δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές και παραγωγικές όσο είναι σήμερα. Είναι σχέσεις που απλώνονται σε όλα τα επίπεδα. Χαίρομαι επίσης που ο φίλος υπουργός θα φιλοξενηθεί στον τόπο μου στα Χανιά. Στο νησί αυτό δεν χτυπάει μόνο η καρδιά της Ελλάδος χτυπάει και η καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Χτυπάει όμως και ο δυνατός παλμός της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα μιλάμε από την 115 πτέρυγα μάχης στην πολεμικής μας αεροπορίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Σούδα αναδεικνύεται έτσι ως το πιο στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής. Εδώ συναντώνται τα συμφέροντα των δύο χωρών μας μαζί μας όμως με εκείνα της ασφάλειας και της ειρήνης» πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε