Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με 18 νέα Rafale και τέσσερις φρεγάτες

Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με 18 νέα Rafale και τέσσερις φρεγάτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:48 Δημιουργία 12/09/20, 19:46

Την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με μια μοίρα 18 αεροσκαφών Rafale, αλλά και με τέσσερις νέες φρεγάτες, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από στο Thessaloniki Helexpo Forum στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «η Άγκυρα προσθέτει πλέον στις προκλήσεις του Αιγαίου και τη ναρκοθέτηση της ειρήνης σε όλη τη Μεσόγειο. Απειλεί τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και υπονομεύει την ασφάλεια σε ένα ευαίσθητο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, κάτι που καταδίκασαν στην Κορσική όλα τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου».

«Στις απειλές και τα συνθήματα, η Ελλάδα αντιπαρατάσσει λογική και επιχειρήματα γιατί η άλλη όψη της ισχύος μας είναι η διπλωματία. Έχουμε πολλούς συμμάχους. Είμαστε χώρα ειρηνική, έτοιμη να συνεργαστεί και με την Τουρκία. Αν αυτή δεν συμφωνεί για το θέμα που αποτελεί τη μείζονα διαφορά μας, αυτό της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, τότε το διεθνές δικαστήριο μπορεί να δώσει λύση», συμπλήρωσε.

«Μόνο ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Ο τομέας της άμυνας τα τελευταία χρόνια γνώρισε αποεπένδυση. Ήρθε η ώρα της ισορροπίας ανάμεσα στις ανάγκες μας και τις δυνατότητες, η ώρα να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις, τόνισε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας αποφάσεις που όπως είπε, πολλαπλασιάζουν την ισχύ των ελληνικών όπλων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρώτον, η πολεμική αεροπορία αποκτά αμέσως μια μοίρα 18 αεροσκαφών Rafale με αντικατάσταση των παλαιότερων Mirage. Πρόκειται για αεροσκάφη υπεροχής, τέταρτης γενιάς.

Δεύτερον, το πολεμικό ναυτικό ξεκινά διαδικασία για την ένταξη στο στόλο του τεσσάρων νέων φρεγατών«», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Παράλληλα, εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τέσσερις φρεγάτες που είναι διαθέσιμες. Τα νέα σκάφη θα πλαισιωθούν από τέσσερα ναυτικά ελικόπτερα, από τα πιο αξιόμαχα στον κόσμο».

Αν σου άρεσε κάνε