Στο NATO από αύριο Ελλάδα και Τουρκία - Τι λέει το Μαξίμου

Στο NATO από αύριο Ελλάδα και Τουρκία - Τι λέει το Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:38 Δημιουργία 08/09/20, 18:38

Στην επιβεβαίωση των επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας σε επίπεδο NATO προχώρησαν την Τρίτη οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν όψει της Συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αύριο και μεθαύριο.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, η πολιτική συζήτηση, όπως επισημαίνουν, προηγείται των όποιων παραμέτρων της όποιας συζήτησης σε τεχνικό επίπεδο.

Επίσης, αναφέρουν ότι ως προς το έγγραφο με τις προτάσεις της Γραμματείας του ΝΑΤΟ, στο οποίο αναμένονται παρατηρήσεις, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει τα σχόλιά της όταν είναι έτοιμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα τεθεί ως προϋπόθεση θέμα αποχώρησης του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis.

Νωρίτερα, τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν πληροφορίες για συνάντηση σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών που θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στρατιωτικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά μέσα, «εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Αρχικά είχε αναφερθεί από τουρκικής πλευράς ότι θα γινόταν στις 9 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι σχετικές πληροφορίες διαψεύσθηκαν από την Αθήνα».

Αν σου άρεσε κάνε