Πέτσας: Τρίπτυχο για την άμυνα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη

Πέτσας: Τρίπτυχο για την άμυνα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 06/09/20, 12:46

«Δεν φοβόμαστε τις απειλές» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open TV και σχολιάζοντας τις νέες απειλές που διατύπωσε ο Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας.

Όπως συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «και η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες ξεφεύγουν από ό,τι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Γι αυτό το ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών, χρειάζεται ψυχραιμία και ετοιμότητα. Έχουμε μόνο μία και μόνο διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας».

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε εσωτερική προπαγάνδα τις πληροφορίες περί μετακίνησης τουρκικών στρατευμάτων στην Αδριανούπολη, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, όπως τόνισε. «Έχει κουράσει με την συμπεριφορά του, ακόμα και το εσωτερικό της χώρας και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που το κάνει». Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει εντατικοποιήσει όλες τις διπλωματικές ενέργειες, κι όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις απειλές πολέμου του Τούρκου προέδρου: «Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή».

Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει ένα τρίπτυχο που θα αφορά και στην άμυνα της χώρας και θα έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. «Μιλάμε και με άλλες χώρες πλην της Γαλλίας. Δεν είναι μόνο το θέμα των εξοπλιστικών».

Παράλληλα αναφέρθηκε στη νέα δέσμη μέτρων για στήριξη των πληττόμενων από την πανδημία αλλά και για την πρώτη προμήθεια του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Αν σου άρεσε κάνε