«Βροχή» τα πρόστιμα σε οίκους ευγηρίας εν μέσω πανδημίας

«Βροχή» τα πρόστιμα σε οίκους ευγηρίας εν μέσω πανδημίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:49 Δημιουργία 01/09/20, 12:36

Κοινή Υπουργική απόφαση σχετικά με τα πρωτόκολλα προστάσίας ηλικιωμένων, εκδόθηκε με εντολή της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, λόγω των αλλεπάλληλων, αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού σε οίκους ευγηρίας, ενώ οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες είναι αυξημένες.

Οι έλεγχοι θα διεξάγονται καθημερινά τον ΕΟΔΥ και άλλες μονάδες, πάντα υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Εργασίας και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

«Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων είναι ήδη εντατικοί σε όλη τη χώρα. Για τη διενέργειά τους αξιοποιούμε τη συνεργασία όλων των ελεγκτικών μηχανισμών που διαθέτει η Πολιτεία. Πρέπει οι υπεύθυνοι των δομών να καταλάβουν ότι η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Ως Υπουργείο Εργασίας είμαστε αποφασισμένοι αυτό να το διασφαλίσουμε», ανέφερε σε δήλωσή της η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο χθεσινός έλεγχος σε μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων του Κορυδαλλού από τη, κατά τον οποίο επιβλήθηκε στην επιχείρηση πρόστιμο 10,000ευρώ για τη μη τήρηση αρχείου θερμομέτρησης του προσωπικού καθώς και για τη μη ύπαρξη αντισηπτικού στην είσοδο της δομής.

Αν σου άρεσε κάνε