Επίθεση Σκουρλέτη στην κυβέρνηση για την καθαριότητα των σχολείων

Επίθεση Σκουρλέτη στην κυβέρνηση για την καθαριότητα των σχολείων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 31/08/20, 15:05

«Επικοινωνιακό εφεύρημα» χαρακτηρίζει ο Πάνος Σκουρλέτης τις «"νέες" προσλήψεις» για την καθαριότητα των σχολείων, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών «εμφανίζει την επαναπρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία ως κατόρθωμα και ως "νέες προσλήψεις"».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «όσες φορές και να επαναλάβει ο κ. Θεοδωρικάκος ότι αυξάνεται το σχετικό κονδύλι του υπουργείου Εσωτερικών, το γεγονός παραμένει ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα προσληφθούν στην καθαριότητα των σχολείων είναι ίδιος με τον περσινό. Καθώς και ότι η πλήρης απασχόληση μόνο για το μισό προσωπικό δεν αρκεί για να καλυφθούν οι νέες, αυξημένες, ανάγκες για τον καθαρισμό των σχολείων».

Σημειώνει δε πως το πρόβλημα παραμένει, ότι «οι αγωνίστριες καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων, που δίνουν ένα πολύχρονο αγώνα για τη διασφάλιση της εργασίας τους, είναι σίγουρο ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και αυτή τη σχολική χρονιά» και πως όμως οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες. Τονίζει πως «γι' αυτό χρειάζεται και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης, αλλά και να γίνουν περισσότερες προσλήψεις. Με προοπτική την μόνιμη απασχόληση αυτών των εργαζομένων, που για δεκαετίες απασχολούνται στις ίδιες θέσεις».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγορεί την κυβέρνηση για «εμφανή έλλειψη» προετοιμασίας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, για τη μεγιστοποίηση της προστασίας των μαθητών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των οικογενειών τους. Αναφέρει ότι «με ευθύνη και απόφαση της κυβέρνησης δεν χαρτογραφήθηκαν οι σχολικές αίθουσες, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα σχέδιο μείωσης των μαθητών ανά αίθουσα, δεν αναζητήθηκαν εναλλακτικοί χώροι για τη διεξαγωγή των μαθημάτων και δεν έγιναν οι αναγκαίες προσλήψεις πρόσθετου εκπαιδευτικού προσωπικού, το οποίο θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα τέτοιο σχέδιο».

Σχολιάζει ότι «τώρα απομένουν οι μάσκες, αν και όποτε φτάσουν στα σχολεία, ως ισοδύναμο όλων των παραπάνω -και ίσως ακόμη περισσότερων- μέτρων που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί».

Αν σου άρεσε κάνε