Εμπρηστικό «σόου» Ακάρ για παιχνίδια... διαρκείας στην Ανατολική Μεσόγειο

Εμπρηστικό «σόου» Ακάρ για παιχνίδια... διαρκείας στην Ανατολική Μεσόγειο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:25 Δημιουργία 27/08/20, 12:18

Απτόητοι οι Τούρκοι κυβερνητικοί παράγοντες συνεχίζουν τις εμπρηστικές δηλώσεις, κλιμακώνοντας την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΕ περί βαρύτατων συνεπειών.

Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, τόνισε ότι θα συνεχιστούν επ’ αόριστον οι σεισμικές έρευνές.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση και το λέμε και σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί, μέχρι ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες».

«Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός. Εμείς ασκούμε τα δικαιώματά μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Όσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως Ένοπλες δυνάμεις είμαστε εκεί. Δεν έχει καμία διακοπή», ανέφερε.

Ο ίδιος, μάλιστα, κατηγόρησε την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αναφορικά με τη συμφωνία για οριοθέτηση της ΑΟΖ, τονίζοντας ότι «έχασαν και οι δυο τους».

«Είμαστε υπέρ της συνομιλίας. Ας συνομιλήσουμε. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, θέλουμε ειρήνη και ηρεμία, αλλά θέλουμε επίσης τα δικαιώματά μας και το δίκαιο μας», είπε.

«Εάν οι Έλληνες ομόλογοι μας αποφασίσουν τις επόμενες μέρες, θα χαρούμε να τους φιλοξενήσουμε εδώ», σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε