Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ, για την τουρκική προκλητικότητα

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ, για την τουρκική προκλητικότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 10/08/20, 14:14

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς το πρωί η Τουρκία εξέδωσε Navtex για έρευνες του Oruc Reis σε περιοχή νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης στην οποία αργότερα η Ελλάδα απάντησε με αντί- Navtex. Στην εν λόγω Navtex, αναφέρεται ότι ο σταθμός της Αττάλειας δεν έχει τη δικαιοδοσία για να εκδώσει Navtex για τη συγκεκριμένη περιοχή και ότι η περιοχή που δεσμεύεται αναφέρεται σε παράνομη δραστηριότητα και μάλιστα σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ακόμα, καλούνται οι ναυτιλόμενοι να αγνοήσουν την τουρκική Navtex.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σχετικά με τις «ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές ενώ για σήμερα το απόγευμα στις 17:00 έχει προγραμματιστεί επικοινωνία του πρωθυπουργού και με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αν σου άρεσε κάνε