Τι ειπώθηκε στη νέα επικοινωνία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα

Τι ειπώθηκε στη νέα επικοινωνία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη για την τουρκική προκλητικότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 30/07/20, 16:38

Ακόμα μια νέα επικοινωνία με τον πρόεδρου της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, είχε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και με αφορμή την κάθοδο του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την κυπριακή προεδρία,ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίσκεψη του στο Παρίσι και τις συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και για τη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης, κατόπιν των απόψεων που αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες, την ταύτιση των θέσεων, αλλά την ομοψυχία των δύο χωρών, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες τού ιδίου και του ελληνικού λαού για τη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 11 εκατ. ευρώ, για σκοπούς αποκατάστασης των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Όπως είναι γνωστό, ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση οικιστικών μονάδων προς τις ευπαθείς ομάδες εκείνες που μετά τη φονική πυρκαγιά δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, ενώ παράλληλα θα γίνει διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ, όπως η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης έθεσε το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων με εξ αποστάσεως φοίτηση, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, και ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλαβε να διερευνήσει το θέμα αντιμετωπίζοντας με θετική προσέγγιση το αίτημα.

Αν σου άρεσε κάνε