Πλήρης η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Πλήρης η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:18 Δημιουργία 30/07/20, 13:08

Την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή την κάθοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbraros στην κυπριακή ΑΟΖ, υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο ενημέρωσε για την πλήρη στήριξη της Αθήνας στη Λευκωσία.

Μιλώντας για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, ο κ. Πέτσας είπε πως η αποχώρηση των τουρκικών σκαφών και η απόσυρση του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis «αποτελεί ένα θετικό βήμα, απαιτείται όπως συνέπεια και συνέχεια και σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Δυστυχώς την ίδια ώρα η Τουρκία εξέδωσε Navtex για την κυπριακή ΑΟΖ» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «πλήρως, όλους και εφάπαξ, οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση έχει στηρίξει πολλαπλώς τους απόμαχους της εργασίας».

Ακόμα, επανέλαβε πως δεν υπάρχει δυνατότητα για πληρωμή περισσότερων συνταξιούχων. «Ο,τιδήποτε διαφορετικό θα ήταν άδικο, ιδιαίτερα για τους νέους μας. Η κυβέρνηση έπρεπε να λάβει υπόψη της ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία και τα εθνικά μας θέματα» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Για το ζήτημα του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως υπάρχει τηλεδιάσκεψη του κ. Μητσοτάκη με την αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

«Η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από άλλες χώρες, αλλά παρατηρούνται απαράδεκτα φαινόμενα συναθροίσεων. Εντείνονται οι έλεγχοι. Έγιναμ 1.178 έλεγχοι χτες σε όλη την Ελλάδα.

Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, απάντησε πως «όλα είναι στη φαρέτρα μας, ανάλογα με τα δεδομένα. Στη σημερινή συνεδρίαση εξετάζεται η αποτελεσματικότητα των ελέγχων και άλλων μέτρων που έχουν υιοθετηθεί».

Σε ερώτηση για την υποχρεωτική χρήσης μάσκας στους χώρους λατρείας, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «για τις εκκλησίες έχει δοθεί από την Επιτροπή των ειδικών ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και την ακολουθήσαμε. Αν αποφασίσουν κάτι άλλο, θα τους ακολουθήσουμε»

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως αύριο, Παρασκευή στις 10:00, θα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.

Αν σου άρεσε κάνε