Στην αντεπίθεση η ΝΔ για το σποτ ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποιεί τους δημοσιογράφους

Στην αντεπίθεση η ΝΔ για το σποτ ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποιεί τους δημοσιογράφους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:48 Δημιουργία 22/06/20, 08:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ, με αφορμή το τηλεοπτικό spot που προέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιώντας το σύνολο των Ελλήνων δημοσιογράφων ως διεφθαρμένους και αργυρώνητους.

Το θέμα αυτό σε συνδυασμό με την επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Παπαδημούλη φέρνουν σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση και δίνουν το χώρο και τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αντεπιτεθεί.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει, αλλά είναι πιθανόν να το κάνει, αποδεχόμενος την ερώτηση του κ. Τσίπρα για τα κονδύλια που διατέθηκαν σε ΜΜΕ για τη στήριξη της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι».

Μέχρι στιγμής απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπουργοί και το γραφείο Τύπου της ΝΔ. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων αυτών είναι να πειστεί η κοινή γνώμη ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διδάχτηκαν τίποτε από την εκλογική τους ήττα στις 7 Ιουλίου.

Παράλληλα, η ΝΔ θα τονίσει τις επόμενες ημέρες ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιπολιτευτεί επί της ουσίας της πολιτικής της κυβέρνησης, εφευρίσκει θέματα, τα οποία τελικά γυρνούν μπούμερανγκ στους εμπνευστές του.

Για τον πρωθυπουργό το σοβαρό στοίχημα που έχει μπροστά του αυτή την ώρα, είναι ο συνδυασμός της επιστροφής στην κανονικότητα με τον περιορισμό των πληγμάτων στον τουρισμό και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ από την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν και όλα τα ξενοδοχεία της χώρας σε μεγάλες πόλεις και τουριστικούς προορισμούς. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις αφίξεις είναι ενθαρρυντικά, αλλά σε καμία περίπτωση τα έσοδα δεν θα φτάσουν, δεν θα πλησιάσουν τα περσινά επίπεδα. Στο πλαίσιο στήριξης της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας εντάσσεται και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και δεν αποκλείεται, εάν κριθεί απαραίτητο, το ποσό να αυξηθεί, προκειμένου και να καλυφθούν οι ανάγκες και να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες. Καθαρή εικόνα για την πορεία του τουρισμού φέτος θα υπάρξει στα τέλη Ιουλίου, όταν θα έχουν προχωρήσει οι κρατήσεις από το εξωτερικό και θα δουν οι κρατικές υπηρεσίες τη συμπεριφορά συγκεκριμένων χωρών, όπως είναι η Ρωσία και η Γερμανία.

Στο πολιτικό επίπεδο, ο ανασχηματισμός αν και αναβλήθηκε για λίγες ημέρες - εβδομάδες, παραμένει ως σχεδιασμός και το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί κοντά στα «γενέθλια» της κυβέρνησης , δηλαδή λίγο πριν ή λίγο μετά την 7η Ιουλίου. Το βέβαιο είναι ότι οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες, καθώς ο «κορμός» του κυβερνητικού σχήματος θα μείνει ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε