Υπόθεση Novartis: Κατέθεσαν ως ύποπτοι Τουλουπάκη-εισαγγελείς Διαφοράς

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσαν ως ύποπτοι Τουλουπάκη-εισαγγελείς Διαφοράς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:11 Δημιουργία 03/06/20, 17:08

Με την ιδιότητα του υπόπτου κατέθεσαν ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη η επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης.

Οι τρεις εισαγγελείς κατέθεσαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί κατέθεσαν πολυσέλιδα υπομνήματα, έγγραφα και στοιχεία, προκειμένου να αντικρούσουν τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη εξεταστεί και μάρτυρες που πρότειναν.

Οι ανωμοτί καταθέσεις που δόθηκαν, καθώς και οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης διαβιβάστηκαν στην προανακριτική της Βουλής, ενώ οι εισαγγελείς υπέβαλα αίτημα στην επιτροπή να τους διαβιβάσει όσα στοιχεία έχουν συλλέξει από τη δική τους έρευνα.

Την ίδια ώρα, διενεργείται έρευνα και για τα απόρρητα έγγραφα του FBI, τα οποία ο κ. Αγγελής έχει καταθέσει τόσο στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, όσο και στους δύο ανώτατους εισαγγελείς.

Με αυτό το δεδομένο, δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου ο κ. Αγγελής, για συμπληρωματική κατάθεση.

Αν σου άρεσε κάνε