Τζανακόπουλος: Υποκρισία από την κυβέρνηση για τον Έβρο

Τζανακόπουλος: Υποκρισία από την κυβέρνηση για τον Έβρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:03 Δημιουργία 25/05/20, 13:03

Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και, πολύ περισσότερο, των εργαζομένων, αλλά κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που θα έπρεπε, δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας τη Δευτέρα στον ANT1.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η βασική διαχωριστική γραμμή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι από τη μια μεριά έχουμε μια γραμμή που θέλει να αξιοποιήσει την κρίση ως ευκαιρία για την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ενώ από την άλλη εμείς υποστηρίζουμε έναν στρατηγικό προσανατολισμό, σύμφωνα με τον οποίον, για να περιοριστεί η τεράστια ύφεση, θα πρέπει να υποστηριχθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους ο κόσμος της εργασίας, έτσι ώστε να προβλεφθεί η καταβολή του 100% του μισθού και να μην έχουμε αρνητική μεταβολή των σχέσεων εργασίας». Όπως σημείωσε, «είναι επιλογή της κυβέρνησης να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι».

Για τα δημοσιονομικά μέτρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η ΝΔ λέει ότι έχει κινητοποιήσει ένα πακέτο 24 δισ. ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα έχει νομοθετήσει δημοσιονομικά μέτρα 8 δισ. ευρώ, την επιστρεπτέα προκαταβολή 2 δισεκατομμύρια ευρώ και άλλα 3,5 δισεκατομμύρια σε εγγυήσεις, σύνολο περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτό είναι σαν να ρίχνει 20 δισ. στην οικονομία. Το πώς το 14 γίνεται 20 εξηγείται μόνο στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σταϊκούρα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα σκεφθούν και περαιτέρω ενίσχυση άλλων 4 δισ. Επομένως το 14 έγινε 24, αφού προστέθηκε σε αυτό μηδέν» ανέφερε.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα να υποστηριχθούν οι μισθοί στο 100%. Επομένως οι μισθοί κόβονται κατά 20% με απόφαση του κ. Μητσοτάκη και αυτό είναι σαφής επιλογή και όχι νομοτέλεια, ενώ φαίνεται ότι τα μέτρα αυτά θα ισχύουν για το επόμενο εξάμηνο».

Για την κατάσταση στον Έβρο, επισήμανε ότι «η ίδια κυβέρνηση που ξεπέρασε τα όρια της υποκρισίας και της ανοησίας πριν από μερικούς μήνες στον Έβρο, όπου σχεδόν κήρυξε τον πόλεμο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εργαλειοποίησε ο Ερντογάν, τώρα λέει ότι δεν θα κάνει θέμα για μερικές δεκάδες μέτρα. Στη συνέχεια, προβαίνει σε διάβημα, δεν ενημερώνει κανέναν, και σήμερα έρχεται να διαψεύσει το ζήτημα, κάνοντας λόγο για fakenews». Όπως συμπλήρωσε, «έχουμε να κάνουμε με έναν συνδυασμό απόλυτης απώλειας ψυχραιμίας, υποκρισίας, ανοησίας, ανεπάρκειας και απόλυτης έλλειψης στρατηγικής»

Κατά τον κ. Τζανακόπουλο, «το συνονθύλευμα δηλώσεων που αλληλεπικαλύπτονται και αλληλοδιαψεύδονται δεν συγκροτούν σοβαρή στάση στην εξωτερική πολιτική, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου η Τουρκία οξύνει τη συμπεριφορά της και τίποτα καλό δεν προμηνύει η πλήρης απώλεια ψυχραιμίας τόσο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου». Υπογράμμισε, τέλος, ότι προκαλεί μεγάλη εντύπωση «το μέγεθος της υποκρισίας όσων άσκησαν αντιπολίτευση τα δύο προηγούμενα χρόνια με μοναδικό ζήτημα στην ημερήσια διάταξη τη δήθεν προδοτική συμφωνία των Πρεσπών».

Αν σου άρεσε κάνε