Δημοσκόπηση Pulse: Υποχώρηση της ανησυχίας των πολιτών για τον κοροναϊό

Δημοσκόπηση Pulse: Υποχώρηση της ανησυχίας των πολιτών για τον κοροναϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:27 Δημιουργία 07/05/20, 21:23

Την υποχώρηση της ανησυχίας των Ελλήνων πολιτών από την υγειονομική κρίση του κοροναϊού αλλά και τους προβληματισμούς για την πορεία της οικονομίας με την επερχόμενη οικονομική κρίση καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση για το πόσο ανησυχούν από τη νόσο στη χώρα μας το 63% των ερωτώμενων συνολικά απαντά αρκετά (30%) έως πολύ (33%), το 20% μέτρια, και το 13% λίγο (6%) και ελάχιστα έως καθόλου (7%). 4% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Παράλληλα, αυξάνει η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις της της κρίσης του κοροναϊού καθώς το 66% πιστεύει πλέον ότι η οικονομική κατάσταση θα είναι πιο δυσχερής τους επόμενους μήνες.

Στην ερώτηση πώς έχουν επηρεάσει οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους το 53% των ερωτώμενων συνολικά απαντά αρκετά (24%) έως πολύ (29%), το 19% μέτρια, και το 23% λίγο (12%) και ελάχιστα έως καθόλου (11%). 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Σε ότι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 63% θεωρεί ότι η χαλάρωση των μέτρων έγινε την κατάλληλη στιγμή ενώ ένα ποσοστό 15% θεωρεί ότι έπρεπε να γίνουν νωρίτερα. Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης ότι μόνο το 44% δηλώνει ότι θα εφαρμόσει πολύ ή αρκετά τα μέτρα και 34% δηλώνει ότι θα τα εφαρμόσει μέτρια ενώ ένα ποσοστό 17% δηλώνει ότι δεν θα τα εφαρμόσει!

Ποιοι θα εφαρμόσουν τα μέτρα

Στις ηλικίες 17 με 29 ετών, το 39% εκτιμά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 25% εκτιμά μέτρια, το 32% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου. 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στις ηλικίες 30 έως 44 ετών, το 38% εκτιμά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 38% εκτιμά μέτρια, το 16% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου. 8% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στις ηλικίες 45 με 59 ετών, το 47% εκτιμά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 34% εκτιμά μέτρια, το 14% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου. 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στις ηλικίες 60 χρόνων και άνω, το 51% εκτιμά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 35% εκτιμά μέτρια, το 9% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου. 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης - Η πρόθεση ψήφου

Το 75% επικροτεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 44% την θεωρεί θετική έναντι 50% που την κρίνει αρνητικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι θετική γνώμη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Στους πολιτικούς δείκτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σχεδόν διπλάσιο ποσοστό (51%) στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα (23%)

Συντριπτική είναι και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε