Και το ΜέΡΑ25 κατά του ασφαλιστικού - «Συνεχίζει τη φτωχοποίηση των συνταξιούχων»

Και το ΜέΡΑ25 κατά του ασφαλιστικού - «Συνεχίζει τη φτωχοποίηση των συνταξιούχων»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 19/02/20, 18:05

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του κ. Βρούτση -γνωστού "σφαγέα των συντάξεων" ως υπουργός του κ. Σαμαρά την εποχή του 2ου μνημονίου (περί τα 26 δισ. περικοπών στις συντάξεις)- συνεχίζει την φτωχοποίηση των συνταξιούχων και την απομύζηση των ασφαλισμένων», τονίζει σε δήλωσή του για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει επίσης, «ότι πολιτικές οι οποίες ξεκίνησαν το 2010 και κατέληξαν στον περιβόητο "νόμο Κατρούγκαλου" του οποίου "τελειοποίηση" συνιστά το παρόν νομοθέτημα, ανοίγοντας μάλιστα και την πόρτα στην ιδιωτική ασφάλιση» και προσθέτει ότι «πολιτικές τις οποίες πιστή στο δόγμα της λιτότητας και αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εφαρμόζει με ζήλο όπως φαίνεται, και όπως μας το είχε προαναγγείλει άλλωστε ως "ασφαλιστικό-Πινοσέτ"».

Εκτίμηση του εκπροσώπου του ΜέΡΑ 25 είναι ότι «η συντριπτική πλειοψηφία όμως των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις μνημονιακές τους πολιτικές, το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, το PSI, αλλά και το "τζογάρισμα" των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο».

«Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα και πρέπει να παλέψουμε για να το προστατέψουμε», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης.

Αν σου άρεσε κάνε