Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά κατάργηση της ΠΝΠ για τις επιτάξεις στα νησιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά κατάργηση της ΠΝΠ για τις επιτάξεις στα νησιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 12/02/20, 17:13

Η ισοκατανομή σε όλη τη χώρα του προσφυγικού - μεταναστευτικού πληθυσμού, σε ανοιχτά κέντρα ανά νομό, με παράλληλη κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου για τις επιτάξεις, είναι βασικά στοιχεία άρσης του αδιεξόδου στο οποίο οδηγεί η κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

"Τι περιμένετε εάν βάλετε πέντε - δέκα χιλιάδες κλεισμένους μέσα σε ένα κλουβί, σε μια φυλακή, δεν θα εξεγερθούν, δεν θα είναι εστία προβλημάτων αυτή η συσσώρευση;", είπε για τα κλειστά κέντρα ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι "η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δική της προεκλογική και αντιπολιτευτική προπαγάνδα των προηγούμενων τεσσάρων ετών".

"Τίποτα δεν πληρώσανε (σ.σ. οι τράπεζες), ο ελληνικός το πλήρωσε το «μάρμαρο», οι φορολογούμενοι", είπε ο κ. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας χθεσινή δήλωση του κ. Σταϊκούρα. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη "μέσα από τη συμπίεση των αμοιβών των εργαζομένων και μέσα από την πλήρη ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους".

Αναφερθείς στην προστασία της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι "πρέπει να υπάρξει σχέδιο παράτασης. Δεν γίνεται, έτσι όπως είναι οι συνθήκες, να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε μετά τον Απρίλιο «γαία πυρί μιχθήτω»". "Έφτασαν να λένε ότι το 50% είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Ποιος το πιστεύει αυτό;", σχολίασε.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο ουσιαστικός απολογισμός της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ αποκαθιστά την πολιτική αξιοπιστία του. Ειδικότερα είπε ότι "ο απολογισμός, για να είναι ουσιαστικός πρέπει να έχει την τόλμη και το θάρρος να μιλάει και για τις αστοχίες και για τα λάθη και για τα επιτεύγματα. Έτσι αποκτάς την αξιοπιστία σου". Σε σχέση με το όνομα είπε ότι το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει και δεν το προτείνει κανείς, εξηγώντας ότι "αυτό το οποίο έχουμε κάνει και κατά το παρελθόν, στη διαδρομή μας είτε ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είτε ως ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι, ανάλογα με τις διευρύνσεις, τις συνεργασίες που είχαμε στη βάση ενός πολιτικού σχεδίου, αποτυπώναμε και στον τίτλο κάποια προσθήκη, ακριβώς για να δείξουμε αυτή τη συνάντηση".

Τόνισε, ότι πράγματι τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε και δημιούργησε το έδαφος μιας συνάντησης με δυνάμεις που προέρχονταν από άλλες πολιτικές αφετηρίες. "Στο έδαφος, πάντοτε, της Αριστεράς, στο έδαφος του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, άλλωστε, οδήγησε τον μικρό ΣΥΡΙΖΑ του 3% και του 4% στο 36% και στο 32%", είπε.

Αν σου άρεσε κάνε