Ξεκάθαρα «καρφιά» Κοντονή κατά του Παπαγγελόπουλου

Ξεκάθαρα «καρφιά» Κοντονή κατά του Παπαγγελόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 12/02/20, 14:59

Σοβαρότατες αιχμές του Σταύρου Κοντονή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα όσα έχουν κατατεθεί εις βάρος του στην προανακριτική επιτροπή, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικός προιστάμενος του αναπληρωτή υπουργού Διαφθοράς δήλωσε ότι έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ερωτηθείς σχετικά για τις καταθέσεις των δικαστικών λειτουργών στη προανακριτική επιτροπή υπογράμμισε «είναι σοβαρές καταθέσεις και απ’ ότι έχουμε διαβάσει εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ο ίδιος το έχει αρνηθεί. Έχει πει ότι όλα αυτά είναι αναληθή. Το λέω αυτό γιατί εδώ (σ.σ η εκπομπή) δεν είναι δικαστήριο».

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε όμως και στο αίτημα του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή να εξεταστεί κατ΄αντιπαράσταση με την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, την πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

«Αυτό είναι πολύ σοβαρό» δήλωσε προσθέτοντας ότι «θα πάμε σε κατηγορίες για ψευδορκία». Υπονόησε έτσι ότι κάποιος από τις δύο πλευρές δεν λέει την αλήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής επιμένει ότι οι προαναφερόμενοι γνώριζαν για τις πρακτικές και την δράση του Παπαγγελόπουλου.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε την άποψη του και για το πως θα γίνει η εξέταση των δύο «κουκουλοφόρων» μαρτύρων. Εκτίμησε ότι θα καταθέσουν παρουσία δικαστικού λειτουργού σε ένα χώρο και η κατάθεση του θα ακούγεται, θα μεταδίδεται και θα υποβάλλονται ερωτήσεις.

Στη ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή θα είναι συγκλονιστικές και θα οδηγήσουν σε διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε έως και για αλλοίωση του πολιτεύματος καθώς όπως εξήγησε ο επηρεασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι σοβαρότατο ζήτημα. «Μ αυτά που έχουν ακουστεί θίγεται η λειτουργία του πολιτεύματος», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε