Επίσημο «ναι» από το ΚΙΝΑΛ για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου στην ΠτΔ

Επίσημο «ναι» από το ΚΙΝΑΛ για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου στην ΠτΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:50 Δημιουργία 16/01/20, 16:03

Όπως αναμενόταν, μετά από το ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα πριν από λίγο, στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, κατόπιν εισήγησης της προέδρου, Φώφης Γεννηματά.

Σχεδόν δια βοής έγινε δεκτή η εισήγηση της κ. Γεννηματά η οποία αμέσως μετά δήλωσε:

«Θέσαμε εξ’ αρχής το πλαίσιο και τα κριτήρια για τα χαρακτηριστικά του νέου ΠτΔ που συνιστούν προϋπόθεση της δικής μας συναίνεσης.

Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας: Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης. Είμαι βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία την συνταγματική της αποστολή. Γι' αυτό, και θα έχει τη στήριξή μας».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που έθεσε εγκαίρως για τα χαρακτηριστικά του νέου Προέδρου καθόρισε το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και προχώρησε στην επιλογή της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης, τόνισε ότι η συναίνεση του Κινήματος Αλλαγής για τη ψήφιση της κ. Σακελλαροπούλου δεν σηματοδοτεί ανάλογη στάση και λευκή επιταγή στις επιλογές της κυβέρνησης.

Την θετική υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου εκθείασε η Φώφη Γεννηματά σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Αν σου άρεσε κάνε