Πυρά ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης για τον περιορισμό των πορειών

Πυρά ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης για τον περιορισμό των πορειών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:44 Δημιουργία 23/12/19, 15:41

Λάβρο κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και του σχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη για περιορισμό των διαδηλώσεων και των πορειών εμφανίζεται το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Περισσός σημειώνει πως »μετά το δικαίωμα στην απεργία η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βάλει στο στόχαστρο και τις διαδηλώσεις, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό» επισημαίνοντας ότι «το δήθεν ενδιαφέρον για την ταλαιπωρία και τη μετακίνηση του λαού δεν είναι παρά το πρόσχημα για να κρύψει την επιβολή διαφόρων αυστηρών περιορισμών, που θα επιτρέπουν ακόμη και την απαγόρευση διαδηλώσεων ή την ενοχοποίησή τους για προβοκατόρικες ενέργειες, που καμία σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα».

«Είναι εξοργιστικό, αλλά και ταυτόχρονα γελοίο, να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι η καθημερινή ταλαιπωρία του λαού, οι καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς, τα συγκοινωνιακά προβλήματα ή η αναδουλειά στα εμπορομάγαζα, οφείλονται στις συγκεντρώσεις και τις απεργίες. Οφείλονται στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που τώρα θέλει να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κεφαλαίου» προσθέτει.

«Ο λαός χρειάζεται να απαντήσει μαζικά σε αυτό το μπαράζ περιστολής συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών, γιατί το δόγμα "νόμος και τάξη" πάει χέρι-χέρι με την πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, που εμπορευματοποιεί περαιτέρω την υγεία και την Παιδεία και εμπλέκει την χώρα μας όλο και βαθύτερα στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια» τονίζει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στο σχόλιό του «η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Αν το κάνει να ξέρει ότι θα έχει την τύχη άλλων παρόμοιων νόμων. Ο λαός με τους αγώνες του θα τον ακυρώσει στην πράξη».

Αν σου άρεσε κάνε