Δεν άλλαξε η πολιτική στο φορολογικό νομοσχέδιο, τόνισε η Γεννηματά

Δεν άλλαξε η πολιτική στο φορολογικό νομοσχέδιο, τόνισε η Γεννηματά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:45 Δημιουργία 06/12/19, 14:42

Για συνέχιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε η Φώφη Γεννηματά την κυβέρνηση της ΝΔ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής το μεσημέρι της Παρασκευής στη συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου.

Όπως εξήγησε, η διαφωνία του Κινήματος Αλλαγής αφορά στο ότι «συνεχίζουμε ως χώρα, οικονομία, κοινωνία στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Διαφωνούμε γιατί δεν απελευθερώνεται η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας από τα βάρη που σώρευσε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τα μικρά και μεσαία εισοδήματα θα φορτωθούν και πάλι το βάρος της επίτευξης των υπερπλεονασμάτων των 7 δισ. ευρώ για το 2020».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τη ΝΔ ότι η στήριξη της μεσαίας τάξης, που υποσχέθηκε, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων και απουσιάζει επιδεικτικά κάθε πολιτική και μέτρο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που έχει ανάγκη η κοινωνία μας και κυρίως η νέα γενιά, προσθέτοντας πως ενισχύεται η κοινωνική αδικία γιατί επιδεινώνεται περαιτέρω η αρνητική σχέση άμεσης προς έμμεση φορολογία εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

«Δεν είχαμε καμία αμφιβολία, βέβαια, ότι θα εμφανιστεί φέτος ο γαλάζιος Αϊ Βασίλης, στην ίδια ακριβώς αντίληψη με τον περσινό ροζ. Με δώρα που έχουν, όμως, προπληρωθεί στο δεκαπλάσιο. Δυστυχώς, το ίδιο προαναγγέλλει ο προϋπολογισμός του», ανέφερε σκωπτικά και υποστήριξε ότι με τα προσωρινά επιδόματα δεν κτίζεται κοινωνικό κράτος, ενώ με τα υπερπλεονάσματα υπονομεύεται το μέλλον της κοινωνίας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έστρεψε τα βέλη της στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι στη μακρά ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ παρέλειψε επιδεκτικά κάθε αναφορά στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους. «Οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για τα υπερπλεονάσματα είναι πάντα εδώ. Οι πολίτες βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές, με τον ίδιο σκηνοθέτη και απλή αλλαγή των προσώπων στη διανομή των ρόλων. Γι' αυτό και λέμε ένα δυνατό ΟΧΙ, όχι μόνο στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά και στο σύνολο της οικονομικής και επιδοματικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης, όπως εκφράζεται και στον προϋπολογισμό», συμπλήρωσε.

Και για να μη μένει μόνο στις αρνητική κριτική, όπως είπε, η κ. Γεννηματά ανέπτυξε την τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΙΝΑΛ με τις συγκεκριμένες προτάσεις που «χτυπούν τις αδικίες και μειώνουν τις ανισότητες».

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ στοχεύουν στην εξισορρόπηση έμμεσων και άμεσων φόρων, στη στήριξη των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, των μικρομεσαίων, στην παροχή κινήτρων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, στην τόνωση της πρωτογενούς παραγωγής, του Έλληνα αγρότη, με φορολογικά μέτρα που ενισχύουν το εισόδημά του και στηρίζουν τις ομάδες παραγωγών και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Σε κίνητρα στους νέους ανθρώπους για να επιχειρήσουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά, να μείνουν και να δημιουργήσουν στη χώρα μας.

«Εδώ κρινόμαστε όλοι. Και οι τωρινοί και οι προηγούμενοι. Να βγάλουμε τη θηλειά από τον λαιμό. Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα επιμείνουμε. Απέναντι στον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Πιστεύουμε βαθιά στην ανάγκη μιας πραγματικά προοδευτικής κυβέρνησης που θα φέρει την αναγέννηση που έχει ανάγκη ο τόπος μας», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Αν σου άρεσε κάνε