Μπαράζ συσκέψεων στο Μαξίμου για φορολογικό και αποσυμφόρηση των νησιών

Μπαράζ συσκέψεων στο Μαξίμου για φορολογικό και αποσυμφόρηση των νησιών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:18 Δημιουργία 06/11/19, 10:58

Μεγάλη κινητικότητα επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη.

Με την επιστροφή του από τη Σαγκάη ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Ηρώδου Αττικού, όπου επί τάπητος θα βρεθούν αφενός το φορολογικό νομοσχέδιο και αφετέρου τα επόμενα κυβερνητικά βήματα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Συγκεκριμένα, οι τελικές ρυθμίσεις που θα συμπεριληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο, θα συζητηθούν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Απόφαση της κυβέρνησης είναι σε αυτό να αποτυπώνεται, εκτός από την υλοποίηση της βασικής προεκλογικής δέσμευσης για μείωση των φόρων και το κοινωνικό αποτύπωμα των παρεμβάσεων που πραγματοποιεί στην οικονομία.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να «κλειδώσουν» περαιτέρω φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το κυβερνητικό σχέδιο για τις μετεγκαταστάσεις αιτούντων άσυλο, από τα νησιά στην ενδοχώρα και η χωροθέτηση των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων.

Όπως τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας πρώτος στόχος είναι να μεταφερθούν 4.000 άτομα με προσφυγικό προφίλ, κυρίως οικογένειες και ασυνόδευτα παιδιά, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε