«Χαλαρό» το προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

«Χαλαρό» το προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:43 Δημιουργία 24/10/19, 20:25

Ευρύ προβάδισμα της ΝΔ σημειώνεται σε νέα δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης, με την έρευνα της εταιρίας να υποστηρίζει πως η πλειονότητα των ερωτηθέντων κρίνει θετικά την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους πρώτους 3,5 μήνες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που πρόβαλε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή 13,5 μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5%, το ΜέΡΑ25 με 4% και η Ελληνική Λύση στο 3,5%. Η Χρυσή Αυγή καταγράφει ποσοστό 1,5%, ενώ άλλο κόμμα, ψηφίζει το 4,5%. Στο 12% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση καταγράφει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ισχυρό προβάδισμα 46% έναντι μόλις 26% του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης, οι πολίτες εκτιμούν πως οι καλύτερες επιδόσεις σημειώθηκαν στα φορολογικά (30%), στην ασφάλεια (10%), στις επενδύσεις (8%). Το 20% απαντά πως δεν τα πήγε σε κανέναν τομέα καλά η κυβέρνηση. Το 21% απαντά πως δεν ξέρει.

Το 73% απαντά πως πρέπει να συμφωνήσουν τα κόμματα στο νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων, ενώ το 19% απαντά πως δεν πρέπει. Οι ισχυρότερες θετικές τάσεις καταγράφονται μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ, ενώ μόνο το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά «σίγουρα ναι» στην ανάγκη συμφωνίας των κομμάτων για το θέμα.

Τα βασικά ευρήματα της δημοσκόπησης:

Αν σου άρεσε κάνε