Ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι κατά Μητσοτάκη για τον διοικητή της ΕΥΠ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι κατά Μητσοτάκη για τον διοικητή της ΕΥΠ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:13 Δημιουργία 02/09/19, 17:10

Συνέχεια κατά των επιθέσεων προς την κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω σχετικής δήλωσης του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Χαρίτση.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή σε σκοτεινές πρακτικές που υπονομεύουν την ποιότητα και το περιεχόμενο της δημοκρατίας μας».

Ακόμα, σημειώνει πως «πρώτον: Για ποιον λόγο προχώρησε σε φωτογραφική τροπολογία για τον διοικητή της ΕΥΠ, ενώ πριν έναν μήνα διαβεβαίωνε από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κανέναν νόμο; Δεύτερον: Που αποσκοπεί η τοποθέτηση «συνδέσμων» της ΕΥΠ σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου χωρίς κανέναν θεσμικό έλεγχο; Τρίτο και κρισιμότερο: Θα έχει τη δυνατότητα ο εκάστοτε «σύνδεσμος» να παρακολουθεί δημόσιους λειτουργούς, ακόμα και υπουργούς της κυβέρνησης, έχοντας προκαταβολικά ασυλία για τυχόν παράνομες πράξεις του;».

Ο κ. Χαρίτσης προσθέτει: «Ας σκεφτεί προσεκτικά τις απαντήσεις του ο κ. Μητσοτάκης. Ας αναλογιστεί την ευθύνη των επιλογών του». «Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή σε σκοτεινές πρακτικές που υπονομεύουν την ποιότητα και το περιεχόμενο της δημοκρατίας μας» καταλήγει η δήλωσή του.

Αν σου άρεσε κάνε