Τροπολογία στη Βουλή για τον νέο επικεφαλής της ΕΥΠ

Τροπολογία στη Βουλή για τον νέο επικεφαλής της ΕΥΠ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:54 Δημιουργία 30/08/19, 14:27

Τροπολογία για τα προσόντα πρέπει να έχει ο διοικητής της ΕΥΠ κατατέθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής.

Με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη «ως προτεινόμενα προσόντα για το διοικητή της ΕΥΠ ορίζονται η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της αλλοδαπής ή της ημεδαπής ή δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως η επιλογή της κυβέρνησης, ο Παναγιώτης Κοντολέοντας δεν έχει αναγνωρισμένο πτυχίο.

Μάλιστα στο θέμα είχε αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεδρίαση της Ολομέλειας και αναμένονται νέα πυρά από την αξιωματική αντιπολίτευση στη σημερινή συνεδρίαση.

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε επισημάνει πως “αν σκοπεύει να αλλάξει η κυβέρνηση αναδρομικά τους όρους και τις προϋποθέσεις για επιλογή προσώπου σε δημόσιο φορέα έτσι ώστε να καλύψει παρανομία να μην τολμήσει να το κάνει”.

Ο ίδιος μιλώντας στη Βουλή δήλωσε ότι τινάχτηκε στον αέρα η λειτουργία της ΕΥΠ γιατί θα κριθεί η συνταγματικότητα της τροπολογίας. «Ο κος Μητσοτάκης είχε προκληθεί να απαντήσει αν έχει τους τίτλους σπουδών για να διοριστεί είχε δηλώσει ότι τους κατέχει και δεν θα γίνει αναδρομικά νομιμοποίηση.

Το θέμα αναμένεται να έχει πολιτική συνέχεια στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει η αντιπολίτευση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Γκόκας, έκανε λόγο για αντιγραφή από τη ΝΔ των πρακτικών της προηγούμενης κυβέρνησης τις οποίες ως αντιπολίτευση κατήγγειλε.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, έκανε λόγο για αυταρχικές λογικές, τόνισε ότι και για την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, «το κατεπείγον και η κατάθεση τροπολογιών την τελευταία στιγμή ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, ώστε να μη γίνεται ουσιαστική συζήτηση».

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν, επίσης, τόσο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25, Κωνσταντίνος Χήτας και Αγγελική Αδαμοπούλου.

«Δεν θέλω να κάνω συμψηφισμό με την πρακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνομαι τη δημοκρατική σας ευαισθησία μην εκληφθεί, όμως, ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως λευκή επιταγή την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Υπάρχουν, όμως, προβλήματα που ταχύτατα πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να ρυθμίσει. Η προσπάθεια αυτή είναι σαφής. Δεχόμαστε αυτό που ειπώθηκε από κυβερνητικά χείλη, ότι αυτό θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Δεν δεχόμαστε, όμως, μαθήματα δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός.

Αν σου άρεσε κάνε