Τάξη στο συγκοινωνιακό χάος και αυστηρά μέτρα για τα κράνη

Τάξη στο συγκοινωνιακό χάος και αυστηρά μέτρα για τα κράνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:47 Δημιουργία 01/08/19, 11:41

Να μπει τάξη στο χάος με τις αστικές συγκοινωνίες και κατ΄επέκταση τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών με τις απίστευτες καθυστερήσεις, που σημειώνονται στα δρομολόγια, συμφωνήθηκε στη σημερινή ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Μεταφορών το πρωί της Πέμπτης υπό την αρχηγία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των κκ. Καραμανλή-Κεφαλογιάννη και των γενικών γραμματέων.

Στο «τραπέζι» έπεσαν οι προτεραιότητες του υπουργείου, μεταξύ άλλων να πυκνώσουν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, Τραμ).

Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκε η πολύ αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για τα κράνη. Είναι αδιανόητο, όπως ειπώθηκε, να θρηνούμε κάθε χρόνο τόσες ανθρώπινες ζωές, άδικα, επειδή οι οδηγοί δεν φορούν κράνη.

Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν και φορολογικά μέτρα, ενδεχομένως να χαμηλώσει ο φορολογικός συντελεστής για να γίνουν οικονομικά πιο προσιτά τα κράνη.

Τρίτον, άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Μεταφορών είναι η επανεκκίνηση και ολοκλήρωση δύο οδικών έργων, του τμήματος Πύργου-Πάτρας και του ΒΟΑΚ, το περίφημου Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, έργα το οποία έχουν να κάνουν όχι μόνο με τους χρόνους και την άνεση των ταξιδιών αλλά κυρίως με την ασφάλεια των πολιτών και οδηγών.

Αν σου άρεσε κάνε