«Άνοιγμα» Σκουρλέτη στο ΚΙΝΑΛ

«Άνοιγμα» Σκουρλέτη στο ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:21 Δημιουργία 11/07/19, 17:51

«Πρέπει να υπάρχει διάλογος σε προγραμματική βάση μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τη πλαίσιο της συζήτηση για την ανασυγκρότηση του κόμματος που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας το δρόμο και για κομματική συμπόρευσης με το ΚΙΝΑΛ, δηλαδή το.. πρώην ΠΑΣΟΚ.

Για την ακρίβεια, ο κ. Σκουρλετης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (news247) ανέφερε μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται «ένας ανοιχτός διάλογος σε προγραμματική βάση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, την πλατιά αριστερή δημοκρατική παράταξη, διότι αυτό εκφράζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ».

Όπως εξήγησε μάλιστα πρέπει να «υπάρχει διάλογος, λοιπόν και όχι σχέσεις πολεμικής, που με ευθύνη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ καλλιεργήθηκαν και που βλέπω ότι και μετεκλογικά δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση», προσθέτοντας πως καθώς οι δυο δυνάμεις βρίσκονται στην αντιπολίτευση «και έχοντας μια ακραία, νεοσυντηρητική, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση απέναντί μας, θεωρώ ότι είναι προς όφελος του ελληνικού λαού να μπορέσουμε να συντονίσουμε τα βήματά μας, για να κάνουμε πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Στο ίδιο πλαίσιο, επιβεβαίωσε ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του έτους «Να το βάλετε περί τα τέλη του έτους, χρονικά, το συνέδριο», προσθέτοντας ότι «δεκάδες πολίτες, άνδρες, γυναίκες, νέοι, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη μαζί μας ζητούν να γραφτούν στο κόμμα, να στηρίξουν την από εδώ και πέρα προσπάθειά μας. Αυτό πρέπει να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε αισθάνεται ότι εκφράζεται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει μια θέση σε αυτές τις διαδικασίες, να συμμετάσχει ενεργά και να διαμορφώσει τη νέα μας πρόταση».

Αν σου άρεσε κάνε