Τρέξε, Κυριάκο!

Τρέξε, Κυριάκο!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:56 Δημιουργία 08/07/19, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Τασσιόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πολιτικός χάρτης της Ελλάδας άλλαξε με θεαματικό τρόπο. Οι πολίτες με την ψήφο τους ανέτρεψαν την διάταξη των δυνάμεων, που η οικονομική κρίση είχε βάλει στο τραπέζι. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνονται οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού.

Οι ιδέες που εκφράζει ο λεγόμενος κεντροδεξιός χώρος, έχουν γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Τις ιδέες αυτές πήρε εντολή ο κ. Μητσοτάκης να τις κάνει πράξη με συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις. Να τις κάνει γρήγορα πράξη, χωρίς να χάσει χρόνο. Για να κερδίσει το στοίχημα για την αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος αλλά και τη δημιουργία μιας σύγχρονης χώρας, ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να τρέξει γρήγορα.

Μέσα στον πρώτο χρόνο πρέπει να προχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος των αλλαγών, που έχει εξαγγείλει. Ο δρόμος του δεν είναι εύκολος. Είναι ένας δρόμος ναρκοπέδιο. Ένας δρόμος με νάρκες που έχουν βάλει οι πολιτικές, που ακολούθησαν τα τελευταία χρόνια οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και νάρκες που ετοιμάζονται να του βάλουν όσοι σχεδιάζουν από την παρέα του Αλέξη Τσίπρα την γρήγορη επάνοδό του στην εξουσία.

Γρήγορη επάνοδο στην εξουσία με οποιοδήποτε τρόπο άσκησης της αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να απενεργοποιήσει όλες τις νάρκες, που βρίσκονται στο δρόμο του. Μπορεί,αρκεί όσοι αναλάβουν πόστο ευθύνης στη νέα κυβέρνηση, να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, αλλά κυρίως να δουλεύουν με στόχους, χωρίς να προκαλούν την κοινωνία , όπως έκαναν οι προκάτοχοί τους.

Αν σου άρεσε κάνε