Ανεβάζουν τα «ντεσιμπέλ» στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή Καραμανλή

Ανεβάζουν τα «ντεσιμπέλ» στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή Καραμανλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:52 Δημιουργία 01/07/19, 13:40

Τη «σκυτάλη» από το Documento παίρνουν σήμερα στελέχη και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπολύουν επίθεση στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την «επιστολή Καραμανλη» στον Μπους και την «υποκριτική» όπως υποστηρίζουν στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Ν.Δ. σε αυτό το θέμα πολιτεύτηκε με γνώμονα την υποκρισία και την πατριδοκαπηλία» επεσήμανε ο υπουυργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στον Real.

Τόνισε, δε, ότι «η ΝΔ οφείλει μία συγγνώμη εφόσον είχε αποδεχθεί το Μακεδονία-Σκόπια, χωρίς συνταγματικές αλλαγές, χωρίς να εγείρει τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, χωρίς να τους ζητά να διαχωρίσουν την ιστορία τους από την αρχαία ελληνική Μακεδονία χωρίς όλα τα θετικά που έχουν καταγραφεί στην Συμφωνία των Πρεσπών».

Όπως συμπλήρωσε, «οφείλει μία συγγνώμη, όχι απέναντι σε εμάς. Απέναντι στον κόσμο, ο οποίος κινητοποιήθηκε από τις αρχές του '18 για το ζήτημα του Μακεδονικού, πιστεύοντας δυστυχώς αυτά που εκστόμιζαν ακραίοι, τα οποία υιοθετήθηκαν και από την ηγεσία της Ν.Δ.», χαρακτηρίζοντάς τα «ανιστόρητα» και «ασύμβατα» με τη διαρκή στάση των κυβερνήσεων και της ΝΔ.

«Η Ν.Δ. έχει την ευκαιρία να εξηγήσει τις τελευταίες μέρες πριν από την κάλπη το γιατί έχει τέτοιες εκκωφαντικές αντινομίες, ασυνέχειες και αντιφάσεις στην πολιτική της και επέλεξε να πολιτευθεί σ΄ αυτό το ζήτημα με περισσή, δυστυχώς, υποκρισία, ποντάροντας στο γεγονός ότι η δημοσιευμένη από το '05 επιστολή, θα ξεχνιόταν. Και η πολιτική της διακυβέρνησης Καραμανλή δεν θα ερχόταν στην επιφάνεια»

Σβίγκου: Ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις για την επιστολή Καραμανλή σε Μπους

Να δώσει απαντήσεις για τα όσα αναφέρονταν στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento σχετικά με την επιστολή του Κώστα Καραμανλή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το 2005, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η υποψήφια βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε δει τον τρόπο με τον οποίο η Ν.Δ. αντιμετώπισε τη συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που κινείται πλήρως στην εθνική γραμμή, την ίδια στιγμή που η ίδια η Νέα Δημοκρατία είχε αποδεχθεί μία πρόταση η οποία παραβίαζε την εθνική γραμμή» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM».

Αν σου άρεσε κάνε