Μεθοδεύσεις του υπουργείου  Άμυνας καταγγέλλει ο Κικίλιας

Μεθοδεύσεις του υπουργείου Άμυνας καταγγέλλει ο Κικίλιας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:32 Δημιουργία 03/06/19, 18:22

Πυρά κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας για μια σειρά αποφάσεων που ελήφθησαν για τις Ένοπλες Δυνάμεις στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών.

Ο τομεάρχης της ΝΔ «ανέβασε» τα εξής κρίσιμα ζητήματα: πρώτον την κατάργηση των επιχειρησιακών Σχηματισμών υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, δεύτερον τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, αλλά και το «όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών».

«Μετά από τεσσεράμισι χρόνια απραξίας και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει κατάργηση επιχειρησιακών Σχηματισμών υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απουσία κυβερνητικού έργου», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Εν συνεχεία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει εν κρυπτώ τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των συνομιλιών, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου» καθώς και ότι «προχωρά σε όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο, σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».

«Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι, με τη χώρα ουσιαστικά να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Κι ούτε να προχωρά σε ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, που πλήττουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό των στελεχών μας», καταλήγει.

Αν σου άρεσε κάνε