Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο λαός μας τιμώρησε για συμπεριφορές ορισμένων

Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο λαός μας τιμώρησε για συμπεριφορές ορισμένων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:50 Δημιουργία 30/05/19, 08:45

Αμείωτη συνεχίζεται η εσωστρέφεια εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τη συντριβή του κόμματος στις ευρωεκλογές της Κυριακής, με τον Σάκη Παπαδόπουλο να έρχεται να «δείξει με το δάχτυλο» τις ευθύνες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που κόστισαν την ήττα από τη ΝΔ.

Μιλώντας αργά το βράδυ της Τετάρτης στο ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «είχαμε καταλήξει ότι οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές θα γίνονταν στη λήξη της συνταγματικής θητείας μας», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν αγνόησε την ετυμηγορία του λαού, και μέσα στα συνταγματικά πλαίσια αποφάσισε εθνικές εκλογές αλλά και την αλλαγή στη σύνθεση των Ανώτατων δικαστηρίων.

Για την επιλογή της 7ης Ιουλίου σημείωσε ότι «πρέπει να πάμε με απόλυτη ψυχραιμία στις εκλογές, και να αντιμετωπίσουμε το κάθε κόμμα για το πως θέλει την Ελλάδα της νέας εποχής». Ωστόσο, δεν σχολίασε την αιτιολογία της ημερομηνίας την οποία και έδωσε η κυβέρνηση και είχε να κάνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο λόγος που αποδοκιμάστηκε στις κάλπες η κυβέρνηση από τους πολίτες, είναι ότι δεν μπόρεσε να συγκροτήσει εγκαίρως ένα προοδευτικό μέτωπο που θα απαντήσει στις μεταμνημονιακές ανάγκες της κοινωνίας. Κάνοντας αναφορά στον πρώην υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το κεντρικό ζήτημα είναι ότι από την περίοδο του μανιχαϊστικού διχασμού ανάμεσα σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις παρενέβη και ένα χρονικό διάστημα στο οποίο οφείλαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι προτεραιότητες τις περιόδου μετά την έξοδο από τα μνημόνια ήταν η συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ορισμένα ζητήματα αλλοίωναν αυτή την εικόνα. Η παραμονή στο υπ. Εθνικής Αμυνας ενός προσώπου (εννοεί τον Πάνο Καμμένο) ο οποίος χαρακτήριζε την συμφωνία των Πρεσπών περίπου προδοτική, δεν συνάδει με το στίγμα το οποίο θέλαμε να δώσουμε για τη πολιτική των συμμαχιών στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Ωστόσο, όταν η συζήτηση πήγε στην συμπόρευση με το πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ, την Ελενα Κουντουρα, η οποία μάλιστα βγήκε δεύτερη σε ψήφους σε ψήφους στις ευρωεκλγοές ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε πως η ευρωβουλευτής έχει κάνει έργο στον τομέα του τουρισμού, και «αξιολογήθηκε για τα καθήκοντα που ανέλαβε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε για τις συμπεριφορές ορισμένων

Ο βουλευτής σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε από τη ψήφο του λαού και για ορισμένες συμπεριφορές ανθρώπων της κυβέρνησης, χωρίς να προσδιορίσει αν είναι υπουργοί ή βουλευτές. «Υπάρχουν συμπεριφορές που πλήγωσαν. Δεν θέλω να τις κατονομάσω γιατί δεν είναι δίκαιο», είπε, αλλά δεν κατονόμασε κάποιο στέλεχος, παρά το γεγονός πως έδειχνε προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Τέλος, για τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε μια κυβέρνηση «κουρελού» αποτελούμενη από μία μίξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ που ίσως εξόρκισαν τους ψηφοφόρους, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Το κεντρικό ζήτημα για όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι με ποιες ιδέες για τη πορεία της χώρας μετά τις εκλογές θα πάμε».

Αν σου άρεσε κάνε