Κατόπιν εορτής η «επίπληξη» της Γεροβασίλη και τα μέτρα της ΕΛΑΣ

Κατόπιν εορτής η «επίπληξη» της Γεροβασίλη και τα μέτρα της ΕΛΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:19 Δημιουργία 23/05/19, 12:25

Κατόπιν... εορτής η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επίπληξε την ηγεσία της ΕΛΑΣ, στον απόηχο της πρωτοφανούς επίθεσης του Ρουβίκωνα στη Βουλή. Τη στιγμή που οι αναρχικοί δρουν ανενόχλητοι, μόλις λίγα 24ωρα πριν την προσφυγή στις ευρωκάλπες, η Όλγα Γεροβασίλη εγκάλεσε την αστυνομία για... παρατράγουδα.

Δύο μέρες μετά το «ντου» του Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στο Κοινοβούλιο κι ενώ έχει ξεσηκωθεί πολιτική θύελλα για ένα κράτος ξέφραγο-αμπέλι, καθώς μεταξύ άλλων αποκαλύφτηκε ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ είχε λάβει προειδοποίηση για επικείμενες σχετικές ενέργειες, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη αστυνομικών διευθυντών την Τετάρτη, με τον αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο να δίνει εντολές για τξν εντατικοποίηση των μέτρων φύλαξης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, μάλιστα, η κυρία Γεροβασίλη απευθυνόμενη στους αστυνομικούς διευθυντές, τους ζήτησε να προστατέψουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι οι σχεδιασμοί που υπάρχουν πρέπει και να εφαρμόζονται με υπευθυνότητα για να μην υπάρξουν άλλα παρατράγουδα.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ που διέταξε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ για την επίθεση στη Βουλή και την οποία ανέθεσε σε αντιστράτηγο, με την εντολή να έχει ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, τα μέτρα εξωτερικά της Βουλής είχαν ενισχυθεί μετά το έγγραφο που είχε υποβληθεί από την Ασφάλεια του Κοινοβουλίου και τις εκτιμήσεις για πιθανή ακτιβιστική επίθεση, αλλά παρ' όλα αυτά δεν απετράπη η «παρέμβαση» του «Ρουβίκωνα».

Αν σου άρεσε κάνε